Wyciskarki do soków Hurom – najwyższa jakość soku!
O kilka kroków z przodu. Wyciskarki Hurom to najwyższy level
Gdyby wyjaśnić statystycznemu Kowalskiemu, czym są wyciskarki marki Hurom na rynku wyciskarek do soków, to śmiało można porównać to do tego, co znaczy marka Mercedes – Benz na rynku motoryzacyjnym. Symbol dokładności, staranności, precyzji wykonania, zadbania o detale – absolutnie najwyższa jakość.
Powoli w Polsce zauważalny jest trend przywiązania Polaków do zdrowego, dobrego żywienia. Bardzo dużo pracy przed nami, wciąż daleko nam do najbogatszych państw europejskich, ale sama świadomość – i u coraz większej grupy osób – chęć zmian niesie dużo optymizmu. Zmiany można też rozpocząć w piciu soku ze świeżo wyciskanych owoców lub warzyw.
Naturalny sok – z wyciskarki, czy tradycyjnej sokowirówki
Sok może być najzdrowszym pokarmem na świecie – wystarczy tylko odpowiednio go przygotować, a do tego najlepiej nadaje się wyciskarka wolnoobrotowa. Zasadnicza różnica jest następująca – owszem, możesz korzystać z tradycyjnej sokowirówki, ale musisz mieć świadomość, że nigdy nie dostarczy ona tego wszystkiego, czego organizm potrzebuje z owoców. Dzieje się tak, ponieważ urządzenia te pracują całkiem inaczej. Sokowirówka tnie, przecina owoce lub warzywa zatracając to, co najcenniejsze (enzymy, witaminy), a wyciskarka wykorzystując wolnoobrotową technikę wyciskania soku i tłoczenia oraz dzięki wbudowanemu tzw. ślimakowi, pozwala na otrzymanie soku w pełni wartościowego. Warto wiedzieć, że wyciskarka wolnoobrotowa nie wytwarza temperatury 42°C w której ginie witamina C. Wyciskarki marki Hurom dają nam możliwość przyswajania 100% witamin każdego dnia.
Moc witamin z wyciskarek Hurom
Hurom to lider na rynku w postaci wyciskarek do soków. Jeśli chcesz, aby Twoje dzieci cieszyły się zdrowiem i dobrym samopoczuciem, chcesz pić sok ze świeżych owoców i witamin w 100% naturalny, a nie z dodatkami cukru i substancji chemicznych, to Hurom będzie idealnym rozwiązaniem. Marka jest wierna swojej filozofii nieprzerwanie od momentu powstania tj. od 1974 roku. Opiera się ona na konkretnych założeniach: trosce o ludzi i ich właściwe samopoczucie. Pozwoliło to marce wynaleźć i stworzyć wyciskarki pionowe – ich zaletą jest ślimak o większej średnicy oraz większej powierzchni zgniatania. Pozwala to na przetworzenie znacznie większych kawałków owoców i warzyw. Poza tym wyciskarki pionowe są znacznie szybsze od wyciskarek poziomych nazywanych inaczej horyzontalnymi. Co więcej, dzięki wyciskarkom pionowym Hurom przygotowanie wsadu jest mniej uciążliwe, a proces tworzenia soku odbywa się „samoczynnie”.
Bo sok naturalny warto pić
Picie soków z owoców i warzyw to dodatkowo profilaktyka raka, redukcja uszkodzeń komórek, hamowanie utleniania, wzmocnienie systemu odpornościowego, profilaktyka przedwczesnego starzenia się. Należy też spożywać owoce i warzywa, aby przyjmować enzymy, ponieważ ich ilość w organizmie maleje wraz z wiekiem. Enzymy wspomagają trawienie, zwiększają naturalne zdolności do zdrowienia, zapewniają detoksykację organizmu i eliminację zbędnych produktów metabolizmu oraz poprawiają pracę układu odpornościowego.
Spożywanie owoców i warzyw może zwiększyć długość życia. Uniwersytet UCL przeprowadził badanie na grupie 70 tysięcy osób, które jadły owoce i warzywa oraz zmarłych na skutek choroby. Wyniki wskazały, ze ryzyko przedwczesnej śmierci było zredukowane o 42% u osób, które spożywały ponad 560 gramów owoców i warzyw dziennie (jak również zmniejszone o 25% w przypadku raka i 31% w przypadku chorób serca).
Nowa generacja wyciskarek
Marka Hurom posiada w swojej ofercie wyciskarki 2 – giej generacji. Mamy do wyboru model HH 2G oraz dwa modele PREMIUM HG 2G i HF 2G, które mają obudowy ze stali nierdzewnej. Modele te są niezwykle wydajne i dorównują, pod względem uzysku soku, nawet wyciskarkom dwu-ślimakowym. Sok jest wyjątkowo klarowny i aksamitny w smaku, co do tej pory było bardzo trudne do uzyskania wyciskarką pionową.
Konstruktorzy postawili na wyciskarki wolnoobrotowe, które wyróżnia wysoki poziom jakości wykonania, na którą znaczny wpływ mają materiały użyte w procesie ich produkcji. Ze względu na zastosowanie w sercu urządzenia wysoce odpornego na odkształcenia tworzywa ULTEM, udało się również opracować niezwykły system Slow Squeezing Technology (SST), dzięki której składniki na sok są wolniej wyciskane, co pozwala utrzymać niską temperaturę i zachować naturalny smak oraz wartości odżywcze. Całość to efekt innowacyjnej technologii opracowanej na podstawie 40 – letniej działalności badawczo rozwojowej w dziedzinie wyciskania soków. Tego typu urządzenia to jeszcze lepszy silnik, kontrola wylotu pulpy, tzw. zatyczka niekapek i duża pojemność misy na sok (450 ml).