Wołowina bardziej krucha – sposoby

19 listopada 2012,
dodał: Żaneta Szczęsna
Artykuł zewnętrzny

Co robić, żeby twarda wołowina albo zleżały drób były miękkie i delikatne? Trzeba wymieszać olej z koniakiem (może też być brandy albo whisky) i na kilka godzin przed pieczeniem nasmarować tym mięso. Inny sposób: dodaj kieliszek koniaku do wody, w której dusisz mięso. Smak alkoholu potem znika.



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....