Po prostu to co najlepsze: smak ziarna, żółty kolor słońca i świetna sprężystość po ugotowaniu w 100 różnych kształtach opracowanych tak, aby zaspokoić gusta najbardziej wymagających konsumentów.
POSZUKIWANIA
Selekcja zaczyna się tam, gdzie rosną najlepsze kłosy. Agnesi używa najwięcej pszenicy Kronos uprawianej na rozległych równinach zachodniej Ameryki, gdzie dzięki idealnym warunkom klimatycznym można zagwarantować stałą, wysoką jakość surowca. To wyjątkowa pszenica, charakteryzuje się łagodnym smakiem złotym kolorem wysokim stopniem zawartości białka.
POWOLNE SUSZENIE
Semolina mieszana we własnym młynie, jedyna w swoim rodzaju receptura, doświadczenie Agnesi, powolne suszenie jak nakazuje tradycja (12 godzin powolnego suszenia dla Spaghetti Agnesi), wszystko to jest fundamentalne dla zatrzymania wartości odżywczych, pełnego i bogatego smaku pszenicy i odpowiedniej sprężystości w gotowaniu.
TECHNOLOGIA NA STRAŻY TRADYCJI
Technicy Agnesi, krok po kroku kontrolują długi i wyjątkowy proces, w którym nowoczesna technologia i rzemieślnicza dbałość stają się jednością. Rezultatem tego przymierza jest doprawdy nadzwyczajny makaron ze względu na smak i organoleptyczną jakość. Po prostu to, co najlepsze.
Wyjątkową gamą makaronów Agnesi jest linia Festaiola– znakomite makarony jajeczne o pysznym domowym smaku, do produkcji których używa się aż 6 świeżych jaj na 1 kg mąki.
Makarony FESTAIOLA w połączeniu z każdym dodatkiem tworzą wykwintne danie o niepowtarzalnym domowym smaku. Dzięki chropowatej powierzchni makaronu sos idealnie przylega i nie spływa. Festaiola jest idealna do mięsnych, rozgrzewających sosów na bazie pomidorów i śmietany, doskonałych na zimowy obiad lub wykwitną kolację.
Linia FESAIOLA AGNESI proponuje pięć różnych rodzajów wstążek o różnej grubości: Fettucine, Pappardelle, Tagliatelle, Tagliolini, PagliaFieno.
Odkryj nową stronę Agnesi i zainspiruj się włoskim smakiem na www.agnesi-polska.pl