Właściwości kiwi

8 marca 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

Owoc kiwi to niezwykle bogate źródło witaminy C i stąd zapewne jego oszałamiająca kariera na całym świecie.

Jeść kiwi powinni dzieci, osoby starsze, kobiety w ciąży i karmiące, nałogowi palacze, rekonwalescenci, czyli wszyscy, którzy mają kłopoty z przyswajaniem tej witaminy. Kiwi podajemy najczęściej na deser, w naturalnej postaci, przekrojone na pół, ułożone na talerzyku, czasem posypane cukrem pudrem z wanilią. Miąż wyjada się małą łyżeczką. Ale ciekawsza, a warta spopularyzowania propozycja, to plasterek polędwicy, szynki westfalskiej, lub ryby wędzonej, w który zawijamy płówką kiwi. Będzie to elegancka przekąska pod kieliszek białego wina.

file1267965182



FORUM - bieżące dyskusje

balsamy do ciała
Uwielbiam naturalny Balsam kokosowy Pahwash z mango, cudnie nawilża skóre, jest super nawilżona, delikatna, super
Wspaniałe kosmetyki
Balsam kokosowy Pahwash z mango uwielbiam, przecudnie pachnie a jaka skóra delikatna, nawilżona po nim
Naturalne kosmetyki
Olejek Busajna uwielbiam, naturalny skąłd, nie uczula, można używac nawet w ciazy. Swietnie...
rozstępy w bardzo młodym wieku
Na rozstepoy znakomcie pomaga olejek Busajna, świetnie nawilża i ujedrnia skóre