Wiśnie nie stracą witamin

20 sierpnia 2010,
dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

Istnieje mnóstwo przepisów na dżemy i konfitury wiśniowe. Wszystkie jednak poddają te delikatne owoce obróbce termicznej, co oznacza utratę witamin. Najlepiej jest wydrylować wiśnie i zmiksować miąższ, a powstały mus przelać do niewielkich kubeczków około 250 ml. Owoców nie trzeba słodzić. Kubeczki zamrażamy. Podobnie możemy postąpić z porzeczkami, jagodami, malinami. Po rozmrożeniu musu możemy w razie potrzeby dosłodzić go słodzikiem. Mus przyda się nam jako sos do naleśników, omletów, budyniu, deserów i ciast. Możemy też zamrozić w formie małych kosteczek – będzie fantastycznym dodatkiem do drinków.



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....