Wiśnie nie stracą witamin

20 sierpnia 2010, dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

Istnieje mnóstwo przepisów na dżemy i konfitury wiśniowe. Wszystkie jednak poddają te delikatne owoce obróbce termicznej, co oznacza utratę witamin. Najlepiej jest wydrylować wiśnie i zmiksować miąższ, a powstały mus przelać do niewielkich kubeczków około 250 ml. Owoców nie trzeba słodzić. Kubeczki zamrażamy. Podobnie możemy postąpić z porzeczkami, jagodami, malinami. Po rozmrożeniu musu możemy w razie potrzeby dosłodzić go słodzikiem. Mus przyda się nam jako sos do naleśników, omletów, budyniu, deserów i ciast. Możemy też zamrozić w formie małych kosteczek – będzie fantastycznym dodatkiem do drinków.



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.