Tak jak obiecałam dziś prezentuje pierwsze danie z wykorzystaniem shakera.
Dzisiaj jest to kolorowa, wiosenna sałatka aby choć trochę ożywić ten pochmurny i wietrzny dzień.
Na drugi test planuje zupełnie inne danie, ale o tym również kiedy indziej
Zapakowany był w przezroczyste,kolorowe opakowanie, z mini ulotką jak go stosować.
Sam shejker wykonany jest z przezroczystego,kolorowego plastiku.
Jest w kształcie jajeczka,w środku ma zielony element coś na kształt listka, do mieszania dipów.
Składniki na sałatkę:
*sałata lodowa,
*świeży ogórek,
* pomidorki koktajlowe,
*papryka:czerwona ,żółt,a,
*rzodkiewka,
* czerwona cebula.
Sos vinegret:
* 6łyżek oleju ,oczywiście użyłam rzepakowego, który również otrzymałam,
*2 łyżki oliwy z oliwek,
*sól,pieprz,
*2łyżki soku z cytryny,
*łyżka musztardy.
Tak prezentuje się w shakerze.
Po wrzuceniu składników do szejkera,należy go zamknąc,mocno ścisnąc obie części i energicznie,bardzo dokładnie wymieszacz trzachając,aby składniki nie osadziły się na dnie.
Sposób zamknięcia szejkera nie jest chyba do końca dobrze przemyślany. Jajko trzeba mocno ścisnąc i uważac,żeby się nie przesuwało gdyż sos będzie wypływał.
Jeśli chodzi o jego wygląd nie mam zastrzeżeń,jest bardzo ładny.
Testowała:
Anna – Młoda mężatka ze sporą ilością czasu :) Jakiś czas temu zaczęłam prowadzić swój blog. W sumie jest on o wszystkim po trochu. Od jakiegoś czasu zainteresowałam się produktami do testowania kosmetyków i nie tylko. Jestem alergikiem i uciążliwie zmieniam kremy do twarzy,balsamy i wciąż nie mogę dobrać idealnych :) Poza tym lubię gotować i uwielbiam jeść :)
Prowadzi bloga: http://testowanie-recenzowanie.bloog.pl/
v