Wilk syty i owca cała

18 listopada 2010, dodał: joannan
Artykuł zewnętrzny

W poniedziałek 15 listopada weszła w życie zaostrzona ustawa antynikotynowa. Zgodnie z przepisami, w lokalach bez specjalnej strefy dla osób palących, obowiązuje zakaz palenia. Restauracja Maho, dzięki szczelnie odgrodzonej i specjalnie wentylowanej sali zapewnia komfort zarówno amatorom dymka, jak i niepalącym.

Zaostrzone przepisy dotyczące palenia tytoniu w miejscach publicznych, w tym w lokalach gastronomicznych, z pewnością utrudnią życie osobom palącym. Z drugiej jednak strony osoby niepalące nie powinny być narażane na wdychanie dymu. Jak zatem sprawić, aby wilk był syty i owca cała? To właśnie regulują nowe przepisy o ochronie zdrowia, nakazujące by w miejscach takich jak restauracje były specjalne wydzielone miejsca dla osób palących. Dla wielu restauratorów oznacza to wprowadzenie całkowitego zakazu palenia ze względu na brak miejsca w lokalu lub wysokie koszty takiego przedsięwzięcia. To z kolei jest równoznaczne z wypraszaniem palących gości na zewnątrz.

W restauracji Maho palący klienci nie muszą wychodzić na zewnątrz lub rezygnować z palenia. Od początku istnienia restauracji, znajdują się w niej osobne sale dla palących i niepalących, oddzielone przegrodą, która nie przepuszcza dymu tytoniowego. Sala dla osób palących jest też odpowiednio wentylowana, tak jak nakazują przepisy. Dzięki temu, nie tylko goście w drugiej sali, ale również sami palący nie muszą spożywać posiłków w kłębach dymu. Zamiast tego wszyscy mogą czerpać przyjemność z jedzenia aromatycznych potraw.

Restauracja Maho to pierwsza w Warszawie prawdziwa turecka restauracja. Bogate i zróżnicowane menu, a także doświadczeni tureccy kucharze sprawiają, że na chwilę można poczuć się jak na Riwierze Tureckiej. Odwiedzając Maho nie tylko odkrywa się nowe i wyjątkowe smaki, ale można także podpatrzeć jak powstają. W lokalu, dzięki otwartej kuchni można zobaczyć jak przygotowuje się dania. Wszystkie składniki są świeże, nie używa się tu mikrofalówek ani nie zamraża żywności. Jedzenie jest zaś przygotowywane w tradycyjny dla Turcji sposób, przy użyciu pieca opalanego drewnem i grilla na węgiel drzewny. Wszystko to sprawia, że restauracja Maho jest lokalem jedynym w swoim rodzaju.

file1290094877



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...