Warsztaty kulinarne w Łodzi – Makarony na widelcu!

22 września 2015,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Serdecznie zapraszamy na kulinarne warsztaty do studia kulinarnego BOOK&COOK, które mieści się w OFF Piotrkowska w Łodzi. Tematem tej edycji warsztatów będą Makarony na Widelcu – nauczymy się przygotowywać oryginalne i pyszne makarony:

  • tagliatelle z pieczoną dynią w sosie serowym z orzechami
  • tagliatelle szpinakowe z sosem puttanesca
  • orechiette z sosem pomidorowym i z panchettą
  • orechiette pomidorowe z pesto z jarmużu z suszonymi pomidorami
  • ravioli z grzybami z masłem szałwiowym i kozią bitą śmietaną

Uczestnicy warsztatów będą mogli samodzielnie gotować w oparciu o najwyższej jakości produkty spożywcze, korzystając z pomocy profesjonalnych szefów kuchni.

wwww

Każdy uczestnik zostanie poczęstowany przekąską i lampką wina lub napojem oraz otrzyma fartuch kucharski na czas zajęć. Pamiątką uczestnictwa w warsztatach będzie nasz wyjątkowy notes kulinarny, który będzie można uzupełniać przepisami potraw przygotowanych w trakcie warsztatów. Wszystko, czego nie zdołacie zjeść, z przygotowanych w trakcie warsztatów posiłków, będzie można zabrać ze sobą :)

Samodzielne przygotowanie makaronu tagliatelle, orechiette i ravioli. Szybkie sosy w kilku wariantach, kilka inspiracji na więcej możliwości. Wykorzystanie sezonowych produktów.

Warsztaty Makarony na widelcu poprowadzi Agata Anioł.

data: 27.09.2015
czas: 13:00 (3- 4 godz.)
cena: 220zł

ZAPISZ SIĘ

 

BOOK&COOK
Studio kulinarne

OFF Piotrkowska

budynek 6, piętro I

ul.Piotrkowska 138/140

90-062 Łódź

BOOK&COOK to wyjątkowy pomysł grupy przyjaciół, który zrodził się ze wspólnej pasji do gotowania i potrzeby spotkań w ciepłej, niezobowiązującej atmosferze. To projekt łączący profesjonalne podejście w kuchni, nowoczesny styl, a zarazem domowy klimat, wypełniający ceglane lofty zabytkowej fabryki bawełny Franciszka Ramischa.

war2

Jesteśmy pierwszym w Łodzi studiem kulinarnym zlokalizowanym w postindustrialnej przestrzeni OFF Piotrkowska – Centrum Przemysłów Kreatywnych, miejscu niepowtarzalnym i jedynym w swoim rodzaju, miejscu które w 2014 roku zwyciężyło w prestiżowym plebiscycie „7 nowych cudów Polski” organizowanym przez „National Geographic Traveler”.

www.bookandcook.com.pl



FORUM - bieżące dyskusje

Konferencje w Hotelu
Chyba coraz mniej takich wydarzeń, firmy już nie inwestują w eventy tak jak kiedyś...
Prezent dla rodziców
Teraz nie ma już tego zwyczaju, mlodzi chcą tylko dla siebie wszystko...
Meningokoki
Jednak szczepienia zmniejszyły śmiertelność wśród dzieci....
Ptak Outlet
Bo każdy ma już tyle ciuchów w domu, że bez sensu kupować kolejne....