Warsztaty kulinarne w Łodzi – Makarony na widelcu!

Avatar photo
22 września 2015,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Serdecznie zapraszamy na kulinarne warsztaty do studia kulinarnego BOOK&COOK, które mieści się w OFF Piotrkowska w Łodzi. Tematem tej edycji warsztatów będą Makarony na Widelcu – nauczymy się przygotowywać oryginalne i pyszne makarony:

  • tagliatelle z pieczoną dynią w sosie serowym z orzechami
  • tagliatelle szpinakowe z sosem puttanesca
  • orechiette z sosem pomidorowym i z panchettą
  • orechiette pomidorowe z pesto z jarmużu z suszonymi pomidorami
  • ravioli z grzybami z masłem szałwiowym i kozią bitą śmietaną

Uczestnicy warsztatów będą mogli samodzielnie gotować w oparciu o najwyższej jakości produkty spożywcze, korzystając z pomocy profesjonalnych szefów kuchni.

wwww

Każdy uczestnik zostanie poczęstowany przekąską i lampką wina lub napojem oraz otrzyma fartuch kucharski na czas zajęć. Pamiątką uczestnictwa w warsztatach będzie nasz wyjątkowy notes kulinarny, który będzie można uzupełniać przepisami potraw przygotowanych w trakcie warsztatów. Wszystko, czego nie zdołacie zjeść, z przygotowanych w trakcie warsztatów posiłków, będzie można zabrać ze sobą :)

Samodzielne przygotowanie makaronu tagliatelle, orechiette i ravioli. Szybkie sosy w kilku wariantach, kilka inspiracji na więcej możliwości. Wykorzystanie sezonowych produktów.

Warsztaty Makarony na widelcu poprowadzi Agata Anioł.

data: 27.09.2015
czas: 13:00 (3- 4 godz.)
cena: 220zł

ZAPISZ SIĘ

 

BOOK&COOK
Studio kulinarne

OFF Piotrkowska

budynek 6, piętro I

ul.Piotrkowska 138/140

90-062 Łódź

BOOK&COOK to wyjątkowy pomysł grupy przyjaciół, który zrodził się ze wspólnej pasji do gotowania i potrzeby spotkań w ciepłej, niezobowiązującej atmosferze. To projekt łączący profesjonalne podejście w kuchni, nowoczesny styl, a zarazem domowy klimat, wypełniający ceglane lofty zabytkowej fabryki bawełny Franciszka Ramischa.

war2

Jesteśmy pierwszym w Łodzi studiem kulinarnym zlokalizowanym w postindustrialnej przestrzeni OFF Piotrkowska – Centrum Przemysłów Kreatywnych, miejscu niepowtarzalnym i jedynym w swoim rodzaju, miejscu które w 2014 roku zwyciężyło w prestiżowym plebiscycie „7 nowych cudów Polski” organizowanym przez „National Geographic Traveler”.

www.bookandcook.com.pl



FORUM - bieżące dyskusje

jaką wodę pić?
Nie lubisz smaku samej wody? Miałam tak kiedyś, a potem jakoś się przyzwyczaiłam.
Ogólnie o zdrowiu
Witaminka D musi być, do tego B12 i jak czuję się gorzej,...
Problem z włosami
No właśnie, słusznie zauważyłaś Iwonko, że to skład powinien decydować o wyborze suplementu. Zazwyczaj...
Na Jesienne smutki jakie zapachy?
O zapachu prania? :D Brzmi ciekawie. Zawsze lubiłam tę świeżość, jak ktoś w pobliżu...

Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.