Warsztaty kulinarne w Łodzi – Makarony na widelcu!
Serdecznie zapraszamy na kulinarne warsztaty do studia kulinarnego BOOK&COOK, które mieści się w OFF Piotrkowska w Łodzi. Tematem tej edycji warsztatów będą Makarony na Widelcu – nauczymy się przygotowywać oryginalne i pyszne makarony:
- tagliatelle z pieczoną dynią w sosie serowym z orzechami
- tagliatelle szpinakowe z sosem puttanesca
- orechiette z sosem pomidorowym i z panchettą
- orechiette pomidorowe z pesto z jarmużu z suszonymi pomidorami
- ravioli z grzybami z masłem szałwiowym i kozią bitą śmietaną
Uczestnicy warsztatów będą mogli samodzielnie gotować w oparciu o najwyższej jakości produkty spożywcze, korzystając z pomocy profesjonalnych szefów kuchni.
Każdy uczestnik zostanie poczęstowany przekąską i lampką wina lub napojem oraz otrzyma fartuch kucharski na czas zajęć. Pamiątką uczestnictwa w warsztatach będzie nasz wyjątkowy notes kulinarny, który będzie można uzupełniać przepisami potraw przygotowanych w trakcie warsztatów. Wszystko, czego nie zdołacie zjeść, z przygotowanych w trakcie warsztatów posiłków, będzie można zabrać ze sobą :)
Samodzielne przygotowanie makaronu tagliatelle, orechiette i ravioli. Szybkie sosy w kilku wariantach, kilka inspiracji na więcej możliwości. Wykorzystanie sezonowych produktów.
Warsztaty Makarony na widelcu poprowadzi Agata Anioł.
data: 27.09.2015
czas: 13:00 (3- 4 godz.)
cena: 220zł
ZAPISZ SIĘ
BOOK&COOK
Studio kulinarne
OFF Piotrkowska
budynek 6, piętro I
ul.Piotrkowska 138/140
90-062 Łódź
BOOK&COOK to wyjątkowy pomysł grupy przyjaciół, który zrodził się ze wspólnej pasji do gotowania i potrzeby spotkań w ciepłej, niezobowiązującej atmosferze. To projekt łączący profesjonalne podejście w kuchni, nowoczesny styl, a zarazem domowy klimat, wypełniający ceglane lofty zabytkowej fabryki bawełny Franciszka Ramischa.
Jesteśmy pierwszym w Łodzi studiem kulinarnym zlokalizowanym w postindustrialnej przestrzeni OFF Piotrkowska – Centrum Przemysłów Kreatywnych, miejscu niepowtarzalnym i jedynym w swoim rodzaju, miejscu które w 2014 roku zwyciężyło w prestiżowym plebiscycie „7 nowych cudów Polski” organizowanym przez „National Geographic Traveler”.