OWOCOWE SZALEŃSTWO W WYTRAWNEJ ODSŁONIE.
BLOGERCHEF, ETERNO i CUCINA ZAPRASZAJĄ NA WARSZTATY KULINARNE DLA BLOGERÓW.
Niecodzienne wytrawne przekąski i wypieki z dodatkiem konfitur przywodzących na myśl kuchnię babci – to propozycje, które przyrządzać będą kulinarni blogerzy podczas warsztatów organizowanych przez poznańską restaurację Cucina i firmę Eterno w najbliższy weekend.
Już w sobotę 6 lipca, w progach restauracji Cucina , słynącej z najlepszej śródziemnomorskiej kuchni w Poznaniu, stanie kilkunastu blogerów kulinarnych. Miłośnicy gotowania, którzy o swojej pasji piszą w Internecie, otrzymają możliwość tworzenia niebanalnych przekąsek z najwyższej jakości składników. Dbałość o surowiec i tym samym końcowe danie łączy organizatorów przedsięwzięcia – restaurację Cucina i producenta przetworów owocowo-warzywnych klasy premium – firmę Eterno.
– Pragniemy promować ideę „Wiesz co jesz”, którą docenia coraz więcej, coraz bardziej świadomych konsumentów. Nasz szef kuchni Ernest Jagodziński zaprezentuje jak z kilku znakomitych półproduktów w mgnieniu oka wyczarować wyśmienite małe danie typu finger food. – zapowiada Ewa Oldenburg, marketing menager restauracji Cucina. Barbara Stelmach, przedstawicielka firmy Eterno (eterno.pl) dopowiada: – W tym czarowaniu pomogą nasze owocowe i warzywne przetwory np. chrzan z imbirem czy ogniste pomidorki. Uczestnicy warsztatów będą mieli okazję poznać nowatorskie podejście do owoców na talerzu. Prowadzący Ernest Jagodziński udowodni gościom, że owoce doskonale komponują się nie tylko z deserami, ale także wytrawnymi przekąskami, dodając im niepowtarzalnego charakteru. Słodkości jednak na warsztatach nie zabraknie. Owoce w syropie i konfitury Eterno, np. o smaku figi z makiem bądź truskawek w czekoladzie, pojawią się w wypiekach, które również przygotują blogerzy. Wszystkie produkty których będą używać są całkowicie naturalne. Nie zawierają konserwantów ani sztucznych barwników i innych dodatków.
Autorów internetowych pamiętników kulinarnych dopingować będzie blogerka i dietetyk Katarzyna Szatkowska, która służyć będzie również wskazówkami żywieniowymi. Przedsięwzięciu patronuje ponadto inicjatywa BlogerChef – innowacyjny projekt skierowanego do blogerów kulinarnych. Celem przedsięwzięcia jest propagowanie wspólnego gotowania pasjonatów kuchni, którzy swoją wiedzą i przepisami dzielą się w Internecie. Dzięki ogólnopolskiemu konkursowi, warsztatom i pokazom kulinarnym, blogerzy mają okazję do spotkań, poznawania nowych miejsc i produktów, wymiany doświadczeń, nauki oraz dobrej zabawy.