Twaróg z ziołami (suszone pomidory i bazylia) marki Czarnocin – z krainy mlekiem płynącej | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Twaróg z ziołami (suszone pomidory i bazylia) marki Czarnocin – z krainy mlekiem płynącej

15 maja 2020, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Kiedy brakuje czasu albo możliwości (jak w tym roku), żeby wybrać się nad Morze Śródziemne, delektujmy się w domu smakami z tego regionu. Nowy Twaróg z ziołami z Czarnocina da nam przedsmak wakacji, gwarantując jednocześnie solidną dawkę zdrowego białka i tłuszczu z najwyższej jakości sera. Tradycyjny, polski twaróg wzbogacono mieszanką suszonych pomidorów, bazylii, oregano i czosnku, tworząc nowy przysmak, który z pewnością zagości na dłużej na naszych stołach.

Nowy Twaróg z ziołami z Czarnocina jest wytwarzany tradycyjną, ręczną metodą ze świeżego, pasteryzowanego mleka. To połączenie swojskiego, polskiego twarogu ze smakiem i aromatem śródziemnomorskich ziół najwyższej jakości. Zawiera starannie wyselekcjonowaną mieszankę suszonych pomidorów, bazylii, oregano i nutkę czosnku, pozwalając rozkoszować się całą paletą doznań smakowych.

Struktura nowego Twarogu z ziołami pozwala go albo tradycyjnie pokroić, albo rozdrobnić czy pokruszyć. Wielbiciele rozsmarowywania farszu na naleśnikach mogą go wymieszać ze śmietanką albo jogurtem i używać w swój ulubiony sposób. Będzie świetnym składnikiem bazowym past twarogowych, farszu do pierogów czy ciasta. Wzbogaci smak sałatki albo surówki ze świeżych warzyw. Stać się może idealnym towarzyszem spotkań z przyjaciółmi, bo nadaje się do pokrojenia na deskę serów i leniwego smakowania.

Zawiera w swoim składzie tylko 1% soli.

Twarogi są najbardziej znaną i cenioną grupą produktów spod szyldu Czarnocina. Swoją wyjątkową delikatność i smak zawdzięczają specjalnie dobranym żywym kulturom bakterii, wykorzystaniu świeżego mleka odbieranego od lokalnych rolników i ręcznej produkcji. Na każdym etapie są pod ścisłą kontrolą serowarów. Cały cykl ich wytwarzania nawiązuje do metod stosowanych przez nasze babcie. Jedynie skala jest większa. Bezpośrednie zaangażowanie i nadzór człowieka nad każdym etapem produkcji sprawiają, że twarogi Czarnocin smakują wybornie.

 Do czego?

Na kanapkę, do sałatki, do farszu i nadzienia naleśników czy pierogów. Do kruszenia i posypywania potraw.

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

Wartość energetyczna 140  kcal ( 587 kJ)

Tłuszcz: 6,9 g

W tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4,8 g

Węglowodany: 4,8 g

W tym cukry: 2,8  g

Białko: 14,7 g

Sól: 1,0 g

Opakowanie: kostka ok. 300 g (cena za kilogram ok. 24,50 zł)



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Tabletka "po" od 15 roku życia
Dla mnie seks 15 latki jest czymś niepojętym, przeraża mnie to! ale teraz...
Błędy w komunikacji - 12 zdań, któr…
Będąc w związku trzeba wręcz należy rozmawiać. Nie tylko o problemach, bo te bardzo...
Podwyżka renty socjalnej
Uważam, że skutki podniesienia renty socjalnej będą korzystne społecznie. Grupa osób najbardziej w...
Złomowanie auta
Też tak myślę, że dzisiaj każdy patrzy gdzie kupić coś taniej tym bardziej...