Twaróg wiejski 100% Czarnocin – z krainy mlekiem płynącej

Avatar photo
18 kwietnia 2020,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Wielu z nas pamięta jeszcze tradycyjne metody produkcji domowego twarogu. Jako dzieci mogliśmy podpatrywać nasze babcie, które magicznym sposobem, przy pomocy specjalnych chust odcedzały ser, serwowany później wnukom na kanapki. Jego smak trudno zapomnieć, bo to wspomnienie dzieciństwa, czyli najlepszych lat naszego życia. Wydawałoby się, że trudno go będzie znaleźć dzisiaj, ale okazuje się, że to możliwe. Najlepszym dowodem są twarogi polskiej marki Czarnocin, wśród nich również ten wiejski, w 100% naturalny.

Twaróg wiejski 100% Czarnocin zawiera wyłącznie pasteryzowane mleko najwyższej jakości i żywe kultury starannie dobranych bakterii. Bogaty w pełnowartościowe, łatwo przyswajalne białko, wapń i cały zestaw witamin oraz mikrolelementów. Uhonorowano go w 2018 roku prestiżową nagrodą Produkt Tradycyjny i Regionalny na IX Forum Rynku Spożywczego i Handlu.

Twarogi są najbardziej znaną i cenioną grupą produktów spod szyldu Czarnocina. Swoją wyjątkową delikatność i smak zawdzięczają specjalnie dobranym żywym kulturom bakterii, wykorzystaniu świeżego mleka odbieranego od lokalnych rolników i ręcznej produkcji. Na każdym etapie są pod ścisłą kontrolą serowarów. Cały cykl ich wytwarzania nawiązuje do metod stosowanych przez nasze babcie. Jedynie skala jest nieco większa. Bezpośrednie zaangażowanie i nadzór człowieka nad każdym etapem produkcji sprawiają, że twarogi Czarnocin smakują wybornie. Warto szukać w sklepach twarogów z charakterystyczną krateczką po chustach serowarskich.

Do czego?

Na kanapkę, do sałatki, do nadzienia.

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

Wartość energetyczna 181 kcal (755 kJ)

Tłuszcz: 12,0 g

W tym kwasy tłuszczowe nasycone: 8,0 g

Węglowodany: 3,3 g

W tym cukry: 3,2 g

Białko: 15,0 g

Sól: 0,1 g

Opakowanie: kostka ok. 300 g

Cena za kilogram: ok. 22,90 zł

***

Milkpol S.A., sygnujący swoje produkty marką Czarnocin, od lat propaguje picie mleka wśród dzieci i młodzieży. Dlatego też uczestniczy w programie dopłat do spożycia mleka i przetworów mlecznych w placówkach oświatowych.

Produkty marki Czarnocin powstają dzięki naturalnym składnikom najwyższej jakości. Wykorzystują świeże mleko pochodzące z lokalnych gospodarstw. Są bogate w białko, wapń, witaminy i mikroelementy. W ich produkcji nie stosuje się konserwantów, chemicznych dodatków, syropu glukozowo-fruktozowego. Naszym celem jest zatrzymanie w gotowych produktach jak największej liczby cennych składników zawartych w naturalnym mleku. Fakt ten potwierdzają certyfikaty, które są gwarancją wysokiej jakości.



Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.