Testujemy produkty pomidorowe marki Cirio

30 stycznia 2017, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Do testowania są pomidorowe produkty włoskiej marki Cirio dla 3 blogerek (do wyboru jeden z dwóch produktów). Prosimy o zgłaszanie się w komentarzach i podanie wybranego produktu do testów wraz z adresem bloga.

Włoska marka Cirio, oferująca bogaty wachlarz produktów opartych na przetworzonych włoskich pomidorach. Idealna do każdej kuchni i na każdą okazję.

 

Pomidory bez skóry Cirio

Wywodzą się z tradycji i miłości do uprawy pomidorów. Dzięki temu stały się jednymi ze sztandarowych włoskich produktów spożywczych! Znajdziesz w nich całą naturalną mięsistość, a także smak najlepszych pomidorów. Zaraz po przekrojeniu wyczuwa się doskonałą konsystencję miąższu i pełny smak, który jest ich cechą wyróżniającą.Pomidory są idealną bazą do przygotowania sosów, świetnie pasują do mięs i dań wymagających długiego gotowania. Dzięki doskonałej jakości zachowują smak i kolor świeżych pomidorów.
Przechowywanie
Nasze pomidory nie zawierają konserwantów. Po otwarciu przechowywać w lodówce w temp. 0-0,5 °C, spożyć w ciągu 3 dni.

– Puszka 400 g

Wyjątkowy przecier o nieporównywalnej gęstej konsystencji Cirio

 

Jest tak gęsty, że możesz zaczerpnąć go za pomocą widelca. Pomidory przeznaczone do produkcji Przecieru pomidorowego są rozgrzewane i przecierane przez sito. Następnie przecier jest transportowany do urządzeń zagęszczających, po czym poddaje się go pasteryzacji, która gwarantuje odpowiednio długie przechowywanie produktu.


– Szklana butelka 680 g
Passata Rustica jest doskonałą bazą zarówno do sosów do makaronu, potraw wymagających krótkiego czasu gotowania jak i zupy pomidorowej o bogatym smaku – tak lubianej przez Polaków.
Przechowywanie
Passata Rustica nie zawiera konserwantów. Po otwarciu przechowywać w lodówce w temp. 0-0,5 °C, spożyć w ciągu 3 dni.

 

więcej informacji:cirio1856.pl