Testujemy dania Whiskey in the Jar!

5 lutego 2018, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

 

W ramach ogólnopolskiej akcji BLOGERZY SMAKUJĄ prosimy o zgłoszenia blogerów  kulinarnych z  Łodzi i okolic.  Zgłoszenia mile widziane wraz z adresem bloga w komentarzu na dole pod artykułem.

Restauracja ufundowała dla blogera dania z karty menu do kwoty 300 zł. W ofercie restauracji znajdziecie świeżutkie i pyszne steki, hamburgery z wołowiną lub mięsem drobiowym, dania z grilla, sałatki, startery, desery i zupy. W lokalu można nie tylko smacznie zjeść i napić się wybornej whisky, ale tez posłuchać muzyki na żywo.

whiskeyinthejar.pl

Manufaktura, ul. Drewnowska 58b,
91-002 Łódź

Godziny otwarcia:


LOKAL
pon – czw: 11:00 – 24:00
pt – sob: 11:00 – 02:00
nd: 11:00 – 24:00

Rezerwacje:
T: 516 136 876
[email protected]

T” jest swojego rodzaju mostem łączącym dwa rodzaje cenionego mięsa – delikatną polędwicę i marmurkowy rostbef w proporcjach 1/3 do 2/3 na korzyść rostbefu.

Tkanka mięśniowa rostbefu jest bardzo miękka, krucha i delikatna. Rostbef to część najdłuższego mięśnia na grzbiecie krowy oraz górna część mięśnia skośnego brzucha.

Stek T-T.Bone z wyglądu jest dość podobny do Porterhouse’a, tyle że jest mniejszy i zawiera mniej polędwicy. Wynika to z tego, że jest umiejscowiony bardziej z przodu. Mięso rostbefu jest jędrne i zwarte, nieco twardsze od polędwicy, choć także bardzo delikatne w smaku. Zachwyca soczystością, co zawdzięcza marmurkowatości. Cienkie niteczki tłuszczyku między włóknami rozpuszczają się pod wpływem temperatury nadając mięsu wyjątkową smakowitość… Za to właśnie miłośnicy dobrej wołowiny kochają rostbef.

zobacz również:

  1. Katalog polecanych restauracji w Polsce

  2. Ogólnopolska Akcja Blogerzy Smakują

  3. Testy restauracji

  4. Wywiad z Dawidem Pietraszem – szefem kuchni