Testujemy dania restauracji Madagaskar w Poznaniu!

24 września 2013, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

W ramach akcji BLOGERZY SMAKUJĄ prosimy o zgłoszenia blogerów  kulinarnych z  Poznania i okolic.  Zgłoszenia mile widziane wraz z adresem bloga w komentarzu na dole pod artykułem.

Restauracja przygotowała dla blogera zaproszenie na posiłek do 100 zł

Madagaskar Restaurant & Cafe

ul. Wielka 7,  Poznań

tel 618 523 524

 

www.restauracjamadagaskar.pl

 

img_9601

Naszą kartę dań komponujemy uwzględniając sezonowość produktów, tak aby nasze potrawy były zdrowe i dostarczały niezbędnych składników pokarmowych.
Szczególnie polecamy Specjały z Madagaskaru to zestaw pięciu dań serwowanych na jednym talerzu.
Hena Rita – oznacza sposób gotowania wołowiny, do momentu odparowania całości sosu. Powstają delikatne i kruche kawałeczki wołowiny z lekkim aromatem czosnku i pieprzu.

romantyczna_kolacja
Pitipoa sy Henakisoa – duszona wieprzowina z grochem aromatyzowana pomidorkami i czosnkiem.
Kabaro au Cary – pikantne i wyraziste curry z białej fasoli
Akoho sy Voanio – kurczak w mleczku kokosowym z imbirem, czosnkiem i pomidorami.
Trondro Gasy – gotowana tilapia w sosie z pomidorów, cebuli, szpinaku i czerwonej pasty curry.
Całość dopełnia Sakay – ostry sos z papryczek chilli, czosnku i imbiru.
W naszej ofercie znajdą Państwo również dania kuchni polskiej.
Serdecznie zapraszamy