Testujemy dania restauracji Łukaszówka w Supraślu!
W ramach akcji BLOGERZY SMAKUJĄ prosimy o zgłoszenia blogerów kulinarnych z Supraśla i okolic. Zgłoszenia mile widziane wraz z adresem bloga w komentarzu na dole pod artykułem.
Propozycja dań do testowania:
1. Babka ziemniaczana prosto z pieca – potrawa, która dzięki której zdobyliśmy pierwsze miejsce w „Pierwszych Mistrzostwach Świata w Pieczeniu Babki i Kiszki Ziemniaczanej” w 1999 r.
2. Pierogi Supraskie – są to nasze autorskie pierogi, których premierę zrobiliśmy podczas „Pierwszego Festiwalu Pierogowego w Supraślu” (festiwal powstał przy współpracy dwóch supraskich restauracji Łukaszówki i Alkierza) 15 sierpień 2013
3. Danie z dziczyzny
4. Rosół z domowymi kluseczkami
5. Prawdziwy pączek domowy za którego otrzymaliśmy certyfikat jakości w 2008r
6. Podpiwek domowy, lemoniada domowa
Restauracja chętnie dopasuje menu w zależności od upodobań blogera. Powyższe pozycje są wstępną propozycją.
Restauracja Łukaszówka
ulica Nowy Świat 2, Supraśl
www.lukaszowka.pl
Na podlaskiej mapie „smacznych miejsc” Łukaszówka zajmuje bardzo ważne miejsce. Restauracja jest utożsamiana z doskonałą, domową, regionalną kuchnią. Smakosze ściągają tu już nie tylko z regionu – kto raz zawitał w te strony, wie, że to świetny adres nawet dla koneserów o bardzo wymagającym podniebieniu. Klienci mają do dyspozycji dwie kameralne sale, a w okresie letnim – ogród, tuż pod Świętą Sosną.
Dużym atutem, oprócz doskonałej kuchni, jest niewątpliwie samo położenie restauracji. Od Puszczy Knyszyńskiej dzielą ją zaledwie dwa kroki. Dlatego też rodzinne obiady zazwyczaj kończą się długimi spacerami na świeżym powietrzu.