Test wody pietruszkowej | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Test wody pietruszkowej

13 listopada 2012, dodał: Emilia Stasiak
Artykuł zewnętrzny

Ostatnio znalazłam na blogach i stronach internetowych informację o cudownym, naturalnym kosmetyku do twarzy. Postanowiłam go wypróbować. A co to jest? To woda pietruszkowa, która ma opóźniać procesy starzenia się skóry, rozjaśniać cerę, wyrównywać koloryt i nawilżać.

Może na początek napiszę o natce pietruszki. Na pewno wiecie, że jest ona bardzo zdrowa. Zawiera bardzo dużo witaminy C, B1, B2  i karotenu. Potas, żelazo, magnez, sód, wapń, fosfor, fluor to także  minerały występujące w zielonych listkach pietruszki.

A czy wiedziałyście, że natka pietruszki pomaga wywołać spóźnioną miesiączkę?

To wspaniałe warzywo ma coraz więcej zastosowań również w kosmetyce. Maseczki pietruszkowe, okłady czy toniki. Tak, to wszystko można z niej zrobić.

Przepis na wodę pietruszkową:

– garść natki pietruszki
– przegotowana woda
– buteleczka/słoiczek

Posiekaną natkę pietruszki wystarczy wrzucić do słoika lub buteleczki, zalać chłodną wodą (chociaż gdzieś czytałam, że można zalać wrzątkiem) i odstawić na 12 godzin. Po odcedzeniu przelej do słoiczka i trzymaj w lodówce. Możesz jej używać do 14 dni. Takim preparatem przemywaj skórę twarzy (najlepiej namoczyć wodą wacik) rano i wieczorem.

Moje efekty:
Skóra wyrazie stała się odświeżona i nabrała ładniejszych kolorów. Od razu poczułam różnicę. Zauważyłam nawet mniej widoczne zaskórniki (mam cerę tłustą). Niestety po zastosowaniu tego toniku czułam lekkie ściągnięcie skóry. Oczywiście mijało ono po zastosowaniu kremu. Co dziwne, to ściągnięcie czułam tylko przez pierwsze dwa dni stosowania wody pietruszkowej.

Podsumowując: jestem bardzo zadowolona z efektów. Na pewno będę dalej stosowała ten tonik i wypróbuję wersję z wrzątkiem.

A Wy używałyście już wody pietruszkowej?



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Jeden komentarz do Test wody pietruszkowej

  1. avatar gold price pisze:

    Zielone soki przyrządza się z zielonych warzyw m.in. ze: szpinaku – mniszku lekarskiego – liści kapusty włoskiej, pekińskiej – zielonej części gorczycy – brokułów – kalafiorów – kalarepy – naci selera – jarmużu – boćwinki – kiełków różnych gatunków – lucerny – młodej trawy pszenicznej – młodej trawy jęczmiennej – zielonej części rzepy – rukwi wodnej – naci pietruszki – kapusty białej – szparagów i innych.

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Czy wykupujecie sobie ubezpieczenie…
Rzadko takie sytuacje występują, mnie nigdy nic się nie zdarzyło...
Czy wykupujecie sobie ubezpieczenie…
Warto rozważyć ich zakup, by zapewnić sobie skuteczniejszą ochronę w razie wystąpienia sytuacji awaryjnej....
Wałek czy pędzel do malowania
Jeśli malujemy duże, gładkie powierzchnie, lepiej sięgnijmy po wałek. Pędzel nieumiejętnie użyty może...
Reklama dla firmy z branży monitori…
Reklama powinna być odpowiednio dostosowana do danej grupy odbiorców, zrozumiały, perswazyjny, konstruowany w...