Tatar wołowy

8 marca 2010,
dodał: kamil
Artykuł zewnętrzny

składniki:

*  wołowinki 70 dag
* wody mineralnej 3/4 szkl
* olej ryżowy 2-3 łyżki
* przyprawa w płynie Knorr 1 łyżka
* pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki
* sól 1/2 łyżeczki
* cebule 2 szt – duże
* szczypiorek – posiekany 2 łyżki do ozdobienia

* mięso mielimy w maszynce
* dodajemy wodę(mięso stanie się jaśniejsze i miękkie)
* wsypujemy pieprz,dodajemy magi,sól,
* wlewamy olej
* wszystko dokładnie mieszamy
* cebulkę kroimy w kostkę(posypujemy mięso lub podajemy osobno na spodeczku -jeśli ktoś nie lubi cebuli)
* można dodać żółtko (niekoniecznie )

file1268072302



Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.