Szybko i wygodnie – sztuka pakowania i przechowywania żywności

18 stycznia 2012, dodał: Doren
Artykuł zewnętrzny

Smak, aromat i świeżość przechowywanych w lodówkach produktów spożywczych oraz gotowych potraw, zależy nie tylko od ich jakości ale także sposobu przechowywania. Chcąc dłużej się nimi delektować, wystarczy odpowiednio je zapakować. Podpowiadamy jak zrobić to w bardzo prosty i szybki sposób.

Duża ilość produktów znajdujących się w naszych lodówkach, a do tego ich niewłaściwe przechowywanie sprawiają, że szybko tracą świeżość oraz smak, a ich zapachy mieszają się ze sobą. To powoduje, że szybko trafiają do kosza. Mimo, że powstało wiele kampanii nawołujących do nie marnowania jedzenia i umiejętnego przechowywania żywności, w dalszym ciągu jest to czynność,
o której zapominamy bądź po prostu nie mamy na nią czasu. A szkoda, ponieważ w ten sposób dbamy nie tylko o jakość jedzenia znajdującego się w naszej lodówce, ale także o jej czystość i zapach wydostający się z wnętrza urządzenia.

Na sklepowych półkach znajdziemy wiele przystępnych cenowo produktów przeznaczonych do pakowania i przechowywania artykułów spożywczych i posiłków. Są to m.in. papiery śniadaniowe, folie czy papierowe torebki na kanapki. Możemy też zainwestować w specjalne próżniowe pojemniki jednak jest to koszt ponad kilkuset złotych więc ta opcja pozostaje do rozważenia. Dla mocno zapracowanych i wiecznie zabieganych osób mamy jednak rozwiązanie, które umożliwia proste przechowywanie żywności i gotowych dań, a także pakowanie kanapek czy innych smakołyków. Jakie? W sklepach jest już dostępny nowy produkt do przechowywania i pakowania produktów spożywczych i gotowych dań, a mianowicie perforowana folia do żywności Jana Niezbędnego w arkuszach, dzięki którym, jej użytkowanie jest bardzo proste i wygodne. Arkusze przedzielone są łatwą do rozerwania perforacją, która pozwala na szybkie i szczelne ich odrywanie oraz nakrywanie naczyń z potrawami, a także pakowanie i przechowywanie wędlin, serów i innych smakołyków znajdujących się w lodówce.

Tak zapakowana żywność zachowuje swoją świeżość na dłużej, a zapachy nie mieszają się ze sobą dzięki czemu możemy delektować się wspaniałym smakiem i aromatem potraw a nasza lodówka pozostaje czysta i pachnąca.

file1326903707



FORUM - bieżące dyskusje

Szkodliwe składniki chipsów
Każde smażone danie czy przekąska zawiera akrylamid ....
Dziwne ogłoszenia
Lepsi są red pilianie co to uważają że kobiety to samo zło,...
Cienie pod oczami
Są dobre korektory w odcieniu zieleni, one świetnie maskują cienie....
Pomysł na ferie zimowe
Wisła i Polańczyk są najlepsze na feryjne wyjazdy.