Szybko i wygodnie – sztuka pakowania i przechowywania żywności | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Szybko i wygodnie – sztuka pakowania i przechowywania żywności

18 stycznia 2012, dodał: Doren
Artykuł zewnętrzny

Smak, aromat i świeżość przechowywanych w lodówkach produktów spożywczych oraz gotowych potraw, zależy nie tylko od ich jakości ale także sposobu przechowywania. Chcąc dłużej się nimi delektować, wystarczy odpowiednio je zapakować. Podpowiadamy jak zrobić to w bardzo prosty i szybki sposób.

Duża ilość produktów znajdujących się w naszych lodówkach, a do tego ich niewłaściwe przechowywanie sprawiają, że szybko tracą świeżość oraz smak, a ich zapachy mieszają się ze sobą. To powoduje, że szybko trafiają do kosza. Mimo, że powstało wiele kampanii nawołujących do nie marnowania jedzenia i umiejętnego przechowywania żywności, w dalszym ciągu jest to czynność,
o której zapominamy bądź po prostu nie mamy na nią czasu. A szkoda, ponieważ w ten sposób dbamy nie tylko o jakość jedzenia znajdującego się w naszej lodówce, ale także o jej czystość i zapach wydostający się z wnętrza urządzenia.

Na sklepowych półkach znajdziemy wiele przystępnych cenowo produktów przeznaczonych do pakowania i przechowywania artykułów spożywczych i posiłków. Są to m.in. papiery śniadaniowe, folie czy papierowe torebki na kanapki. Możemy też zainwestować w specjalne próżniowe pojemniki jednak jest to koszt ponad kilkuset złotych więc ta opcja pozostaje do rozważenia. Dla mocno zapracowanych i wiecznie zabieganych osób mamy jednak rozwiązanie, które umożliwia proste przechowywanie żywności i gotowych dań, a także pakowanie kanapek czy innych smakołyków. Jakie? W sklepach jest już dostępny nowy produkt do przechowywania i pakowania produktów spożywczych i gotowych dań, a mianowicie perforowana folia do żywności Jana Niezbędnego w arkuszach, dzięki którym, jej użytkowanie jest bardzo proste i wygodne. Arkusze przedzielone są łatwą do rozerwania perforacją, która pozwala na szybkie i szczelne ich odrywanie oraz nakrywanie naczyń z potrawami, a także pakowanie i przechowywanie wędlin, serów i innych smakołyków znajdujących się w lodówce.

Tak zapakowana żywność zachowuje swoją świeżość na dłużej, a zapachy nie mieszają się ze sobą dzięki czemu możemy delektować się wspaniałym smakiem i aromatem potraw a nasza lodówka pozostaje czysta i pachnąca.

file1326903707



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz