Szczypta soli

2 marca 2010,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny
Szczypta soli:

1) dodana do ugotowanego rabarbaru odkwasi go i można będzie wówczas dodać mniej cukru
2) dodana do białka czy śmietanki, przyspiesza ubijanie piany lub kremu,
3) sól wydobywa zapach z gotujących się jabłek i szybciej je zmiękcza,
4) dodana do wody, w której gotują się parówki, zapobiegnie pękaniu osłonki, a dodana do gotujących się jajek zapobiega ich pękaniu,
5) dodana do surowego mleka, utrzymuje jego świeżość,
6) podnosi smak czekoladowy w kremach i tortach,
7) wsypana do blaszanego pudełka lub szklanego słoja, w których przechowujemy herbatniki czy sucharki, pozwoli zachować ich kruchość i świeżość,
8) posypanie gorącego tłuszczu odrobiną soli zapobiega jego pryskaniu,
9) dodaje smaku kawie i herbacie oraz melonom, avocado, pomarańczom i grapefruitom,
10) sól idealnie zmywa osad z herbaty (szczególnie z jasnych kubków).



FORUM - bieżące dyskusje

Włosy wypadają i łamią się... jak s…
Na włosy świetnie działają wszelkie wcierki trychologiczne np peeling kwasowy i inne specyfiki...
Nadkwasota
Czy ktoś skutecznie wyleczył nadkwasotę dzięki diecie lub naturalnym metodom: zioła, suplementy itp?...
Co sądzicie o liposukcji.
Liposukcja jest dość inwazyjnym zabiegiem, związanym z koniecznością miejscowego znieczulenia. Problemem są jednak częste...
Powiekszenie biustu
W Pure Clinic w Lublinie wykonywane jest powiększanie piersi z użyciem przeszczepu tłuszczu. Jestem...