Super Krówka – rewolucyjny i rewelacyjny SuperFood
Czy krówka może być SuperFood? Tak, pod warunkiem, że jest to Super Krówka. Przedstawiamy nowy, rewolucyjny produkt na bazie mleka kokosowego, który – uwaga! – ma niski indeks glikemiczny, czyli jest zdrowy, a do tego pyszny. Wprowadzenie Super Krówki na rynek to rewelacyjna wiadomość dla wszystkich, którzy dbają o zdrowie, a uwielbiają krówki.
Klasyczna krówka, jeden z ulubionych słodyczy Polaków, składa się z białego cukru, który czasem nazywany jest białą śmiercią. Nie bez powodu. Cukierki zawierają szkodliwe dla zdrowia tłuszcze trans i składniki pochodzenia zwierzęcego. Do tego, mają wysoki indeks glikemiczny, bo aż GI 70. Są więc bardzo niezdrowe. Teraz nareszcie jest alternatywa: Super Krówka. Jest to produkt, nad którego recepturą pracowaliśmy bardzo długo. I jesteśmy dumni z efektu końcowego. Bo kryją się w nim same zdrowe składniki.
Super Krówka powstaje na bazie ekologicznego mleka kokosowego, które nie zawiera laktozy, kazeiny i cholesterolu. W Azji mleko kokosowe nazywane jest „lekiem na wszelkie zło”, gdyż jest bogatym źródłem aminokwasów, zdrowego tłuszczu, białka, błonnika, żelaza, sodu, wapnia, magnezu, fosforu, potasu i witaminy C.
Co ważne, Super Krówka nie powstaje na bazie mleka krowiego, dzięki czemu nie zawiera ani kazeiny, ani laktozy. Nie ma w sobie też ani grama glutenu. Produkuje się ją na linii produkcyjnej, gdzie w ogóle nie wytwarza się produktów z glutenem. Jest więc zdrową alternatywą w przypadku różnych nietolerancji pokarmowych. Ale to nie koniec zalet Super Krówki. Zawiera ona także błonnik z akacji. Błonnik pełni funkcję motoru do działania układu pokarmowego. Wspomaga pracę jelit, pomaga przy problemach trawiennych i zaparciach. Obniża poziom cholesterolu i pomaga zapobiegać miażdżycy. I co ciekawe, błonnik hamuje także uczucie głodu. Co jeszcze wchodzi w skład Super Krówki? Organiczne i wolne od GMO białko słonecznika. Białko to zawiera witaminy z grupy B, cynk, wapń, fosfor, magnez, potas i aminokwasy. Do tego, Super Krówka zamiast niezdrowego syropu glukozowo-fruktozowego, ma w sobie zdrowy syrop ryżowy, który jako, że zawiera m.in. witaminy z grupy B, korzystnie wpływa na układ nerwowy.
Super Krówka jest więc wegańska i wegetariańska, nie zawiera laktozy i glutenu i ma niski indeks glikemiczny. Może więc być alternatywą dla ludzi z różnymi nietolerancjami pokarmowymi. Jak i dla tych, którzy czytają etykiety i chcą się zdrowo odżywiać.
A dla wszystkich, dla których wegańskie znaczy niedobre, mamy niespodziankę: Super Krówka ma Super Smak. Ale o tym najlepiej przekonać się empirycznie. Ale jeszcze zanim sięgniecie po Super Krówkę, zachęcamy do zapoznania się z porównaniem naszego produktu z krówką klasyczną. Fakty mówią same za siebie. Super Krówka to Super Food.