Jarzębina, borówka i żurawina – a teraz także czerwona cebulka – to właśnie pełen repertuar Dodatków do mięs i serów firmy Stovit. Te wyjątkowe przetwory wzbogacą smak niejednego dania i „podkręcą” wspólne spotkania prze rodzinnym stole. Jeśli trudno Ci zdecydować, który smak wybrać, doradzamy, jak dopasować najlepszy dodatek do Twojego obiadu.
Mięso jasne
To chyba najbardziej popularna odmiana mięsa, szczególnie cenionego przez najmłodszych. Należy do nich przede wszystkim mięso drobiowe, królicze, a także wieprzowina. Łagodny smak jasnego mięsa domaga się równie łagodnych dodatków, dlatego doskonale będzie współgrać z borówką Stovit.
Mięso czerwone
Ten rodzaj mięsa cechuje wyrazisty smak, a także wysoka zawartość tłuszczu. Zaliczamy do niego między innymi cielęcinę oraz wołowinę. W zależności od sposobu przyprawienia, pasować do niego będą dodatki do mięs i serów Stovit w postaci czerwonej cebulki czy nieco pikantnej jarzębiny.
Dziczyzna
Mięso przepiórki, bażanta lub dzika wprawdzie nieczęsto gości na naszych stołach, ale jeśli już się tak stanie, warto spróbować go wraz z dodatkiem Stovitowej żurawiny. Jej aromat idealnie podkreśli smak dziczyzny i nada każdej potrawie niepospolitego charakteru.
Sery
W przypadku serów tak naprawdę każdy dodatek Stovit wyśmienicie spełni swoją rolę. Dobór odpowiedniego zależy od gatunku sera, ale i osobistych preferencji. Klasyczna deska serów wzbogacona o różnorodną paletę wytrawnych przetworów Stovit – zaspokoi apetyt każdego konesera kuchni francuskiej, ale i nie tylko! A jaki będzie Twój ulubiony?
Cena: ok 5 zł/250 g.