Sos po generalsku | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Sos po generalsku

15 września 2010, dodał: krokodyl
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

20dag.jabłek

5 dag.rodzynek

łyżka keczupu

300 ml. majonezu

30ml. białego wina

sok z cytryny 2 łyżki

sól

pieprz

Przygotowanie:

Jabłka obieramy, kroimy na pół i usuwamy gniazda nasienne. Następnie ścieramy na tarce i podsmażamy z cukrem, aż nabiorą szklistego wyglądu. Wystudzone łączymy z majonezem, winem, keczupem, namoczonymi w koniaku rodzynkami i doprawiamy do smaku. Doskonały do potraw z drobiu.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Fotowoltaika - największy problem r…
Zespół naukowy z USA, Wielkiej Brytanii i Włoch opracował urządzenie rozwiązujące problem nagrzewających...
Wczesne truskawki niezdrowe?
Wczesnowiosenne owoce i warzywa zawierają szeroką gamę szkodliwych dla zdrowia pestycydów. Te sprowadzane...
W jakiej pozycji spać?
Spanie w nieodpowiedniej pozycji może prowadzić do dolegliwości bólowych, migren, uczucia zmęczenia. Zdaniem kręgarzy...
Dyrektywa budynkowa EPBD
Parlament Europejski przegłosował dyrektywę EPBD. Jej celem jest zwiększenie efektywności energetycznej budynków i eliminacja paliw...