Sos jak aksamit

26 marca 2010,
dodał: Joanna
Artykuł zewnętrzny

* gorącą zasmażkę rozprowadza się zimnym płynem, zimną zaś -gorącym

* początkowo płyn należy wlewać bardzo małymi porcjami, dopiero gdy zasmażka się wyraźnie rozrzedzi – dodawać go można w większych ilościach, cały czas należy energicznie go mieszać. Do mieszania sosu najlepiej używać rózgi- która znacznie skuteczniej rozbija grudki niż widelec czy łyżka

* jeżeli popełnimy jakiś błąd podczas przyrządzania sosu i mimo wszystko grudki powstaną – można go uratować przelewając przez sito

file1269633906



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....