Sos dyniowy | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Sos dyniowy

20 września 2010, dodał: krokodyl
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

2 kg. dyni

2 kostki bulionowe

5 łyżek maki

2 szklanki wrzątku

pęczek posiekanego koperku

4 łyżki cukru

6 łyżek masła

Przygotowanie:

Dynię obieramy, kroimy, zalewamy dwiema szklankami wrzątku , dodajemy cukier, kostki bulionowe i gotujemy do miękkości. Oprószamy mąką, zagotowujemy, dodajemy masło. Na koniec posypujemy koperkiem i gotowe.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Czy wykupujecie sobie ubezpieczenie…
Rzadko takie sytuacje występują, mnie nigdy nic się nie zdarzyło...
Czy wykupujecie sobie ubezpieczenie…
Warto rozważyć ich zakup, by zapewnić sobie skuteczniejszą ochronę w razie wystąpienia sytuacji awaryjnej....
Wałek czy pędzel do malowania
Jeśli malujemy duże, gładkie powierzchnie, lepiej sięgnijmy po wałek. Pędzel nieumiejętnie użyty może...
Reklama dla firmy z branży monitori…
Reklama powinna być odpowiednio dostosowana do danej grupy odbiorców, zrozumiały, perswazyjny, konstruowany w...