Sos azjatycki

15 września 2010, dodał: krokodyl
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

3 żółtka

3 łyżki octu winnego

łyżka wody

łyżeczka mąki ziemniaczanej

pół łyżeczki chrzanu z musztardą,

łyżka cukru

sól

Przygotowanie:

Wszystkie składniki starannie utrzeć, przelać do garnka, powoli podgrzewać na małym ogniu, aż masa stanie się galaretowata. Wtedy zestawić  z ognia i stale mieszając, ostudzić.Doskonały do surówek z blanszowanych warzyw.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Wysoka wrażliwość u dzieci.
Wysoka wrażliwość u dzieci objawia się nie tylko szybkim wyczuwaniem subtelnych zapachów czy dźwięków,...
Polisa AC w 2024 roku.
O ile więcej trzeba dać za polisę w 2024 roku? W niektórych województwach...
Polska-więcej zgonów niż urodzeń!…
W tych częściach kraju wymieramy najczęściej. Sytuacja jest gorsza w miastach, gdzie zanotowano...
Narząd najszybciej się starzejący.…
Przełom w leczeniu wielu chorób? Który narząd najszybciej się starzeje? Wyjątkowo szybkie starzenie...