Sól ziołowa – jak zrobić?

4 października 2016, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Sól ziołowa jest świetnym pomysłem na zachowanie aromatu i świeżości ziół, do soli można wykorzystać dowolne zioła: koperek, natkę pietruszki, tymianek, rozmaryn, szałwię,lubczyk lub estragon itp. Można też wzbogacić ją skórką cytrynową. Do tego przepisu najlepiej wykorzystać sól himalajską lub morską gruboziarnistą. Można ją przechowywać w dużym słoiku.

sól

 

Sposób przygotowania:

 

Listki ziół umyć i oddzielić listki. Drobno posiekać, do misko wyspać sól i zioła. Najlepiej w proporcji 1:1 czyli np: na szklankę soli wziąć prawie całą szklankę ziół, ale oczywiście można proporcje dowolnie zmieniać według upodobania. Całość wsypać do słoika i zamknąć szczelnie na 12 godzin,  po tym czasie sól jest gotowa do spożycia.

 

 

 



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

szkoła fryzjerska
Ja chcę iść na kurs fryzjerski, bo skończyłam liceum i nie mam konkretnego...
darmowe konto bankowe
Za każde konto się płaci choćby pozwalając bankowi zarabiać na naszych środkach, z których...
Jakie właściwości ma owoc granatu?…
Chętnie go podjadam, ale nie wiedziałam, że ma aż tyle właściwości!
W jakiej pozycji spać?
|Ja zmieniam pozycje w ciągu nowy i czasem budzę się w tak dziwnej,...