Sól ziołowa – jak zrobić?

Avatar photo
4 października 2016,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Sól ziołowa jest świetnym pomysłem na zachowanie aromatu i świeżości ziół, do soli można wykorzystać dowolne zioła: koperek, natkę pietruszki, tymianek, rozmaryn, szałwię,lubczyk lub estragon itp. Można też wzbogacić ją skórką cytrynową. Do tego przepisu najlepiej wykorzystać sól himalajską lub morską gruboziarnistą. Można ją przechowywać w dużym słoiku.

sól

 

Sposób przygotowania:

 

Listki ziół umyć i oddzielić listki. Drobno posiekać, do misko wyspać sól i zioła. Najlepiej w proporcji 1:1 czyli np: na szklankę soli wziąć prawie całą szklankę ziół, ale oczywiście można proporcje dowolnie zmieniać według upodobania. Całość wsypać do słoika i zamknąć szczelnie na 12 godzin,  po tym czasie sól jest gotowa do spożycia.

 

 

 



Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.