Sól

27 marca 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

Szczypta soli:
Utrzymuje świeżość mleka
Wydobywa zapach z gotujących się jabłek, zmiękcza je szybciej.
Odkwasza rabarbar i pozwala na użycie mniejszej ilości cukru.
Podnosi smak czekoladowy w kremach i tortach.
Dodaje smaku melonom, pomarańczom i grapefruitom.
Zapobiega pękaniu jajek gotowanych.

file1269729850



FORUM - bieżące dyskusje

Płock
Ja to już w ogóle nie widzę promocji, bo sam napis Promocja przeczy...
Domowe przepisy
Ja mam fajny przepis na domowe lody tj. rozgnieciony banan, 3 łyżki śmietany...
Kosmetyki z herbaty
Ja robię z kawy mielonej
Klasyka literatury - do czego wraca…
Do poprzedniej nawet się nie umywa i pomyśleć, że kiedyś reżyserzy potrafili zrobić coś wartościowego...