Sól

11 marca 2010, dodał: madzia
Artykuł zewnętrzny

Szczypta soli dokwasi także gotujący się rabarbar i pozwoli na mniejsze użycie cukru.
Do gotowania jajek także warto dodać odrobinę soli, zapobiegnie to popękaniu ich podczas gotowania.
Kiedy gotuję jabłka dodaję szczyptę soli, sól ta zmiękcza i szybciej się gotują, sól wydobywa również zapach z jabłek.



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.