Sól

11 marca 2010,
dodał: madzia
Artykuł zewnętrzny

Szczypta soli dokwasi także gotujący się rabarbar i pozwoli na mniejsze użycie cukru.
Do gotowania jajek także warto dodać odrobinę soli, zapobiegnie to popękaniu ich podczas gotowania.
Kiedy gotuję jabłka dodaję szczyptę soli, sól ta zmiękcza i szybciej się gotują, sól wydobywa również zapach z jabłek.



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...