Soczysty i aromatyczny kurczak z kostką rosołową Knorr
Za pośrednictwem portalu urodaizdrowie.pl otrzymałam niedawno zestaw niezbędnych produktów Knorr, do przyrządzenia słynnego, szeroko reklamowanego w mediach soczystego kurczaka. Sposób jest niezwykle prosty, polega na wymieszaniu kostki rosołowej z dwiema łyżkami oliwy z oliwek i natarciu powstałą pastą mięsa.
Efekt pozytywnie mnie zaskoczył, pomimo nieco sceptycznego nastawienia do kostek mięsnych. Kurczak jest smaczny, soczysty i aromatyczny, tak jak zapewnia producent. Nie trzeba go dodatkowo solić ani dodawać pieprzu. Należy jedynie odpowiednio długo smażyć mięso na niezbyt dużym ogniu, by nie było w środku surowe. Polecam wypróbować
(Dla 2 osób)
Składniki:
– 2 pojedyncze piersi z kurczaka
– 1 kostka rosołowa Knorr
– 2 łyżki oliwy z oliwek
Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. W miseczce kostkę rosołową wymieszać dokładnie z oliwą z oliwek. Powstałą pastą natrzeć piersi kurczaka. Włożyć do lodówki na 15 minut.
Następnie smażyć na rozgrzanym tłuszczu na niedużym gazie ok. 15-20 minut na złoty kolor z obu stron. Podawać z ulubioną surówką i ziemniakami lub frytkami.
Smacznego!
Helen G.