Smażenie na oleju rzepakowym – recenzja

2 kwietnia 2013, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Olej rzepakowy oraz shaker – recenzja!

Dzięki portalowi Uroda i zdrowie.pl otrzymałam do przetestowania olej rzepakowy oraz shaker.

Zbliżają się Święta, więc dzisiaj kilka słów na temat produktu, który sprawdził się w mojej kuchni i chciałabym Wam go polecić, aby przygotowywanie potraw w ciągu najbliższych dni jak i w przyszłości było dla Was jeszcze przyjemniejsze:)

 

Świetnie sprawdza się u osób dla, których gotowanie to wielka pasja i jak i u takich, którzy nie mają wyjścia i muszą coś upitrasić bo trzeba coś jeść…
Tego oleju używam zarówno do smażenia, pieczenia jak do przygotowywania sosów do sałatek.
Jest uniwersalny oraz praktyczny. Można go stosować na zimno i na ciepło. Nie zmienia smaku potraw. Do tego jest zdrowy i ma wpływ na naszą urodę:)

 

 

Shaker ten jest przede wszystkim gadżetem przydatnym przy przyrządzaniu jajecznicy. Jednak w tym przypadku ma służyć jak pomocnik w przyrządzaniu sosów do sałatek. W obu przypadkach sprawdził się rewelacyjnie:)

 

 

Oleju rzepakowego użyłam między innymi do przygotowania dwóch poniższych dań. Kotleciki po wysmażeniu w oleju rzepakowym są bardzo smaczne i nie są przesączone olejem. Często przygotowuje sałatki, do których dodaje sosy, które robię sama lub na szybko korzystam z tych z paczki. Nie obejdzie się w tym przypadku bez chociażby łyżki oleju – ten nadaje się do tego idealnie. Często robię babeczki do, których również dodaje tego oleju.

 

Bardzo dziękuje portalowi Uroda i zdrowie.pl za nawiązanie współpracy i przysłanie produktów do przetestowania.

Testowała:

Roksana – Blog o mnie, o tym jakie mam zdanie w pewnych kwestiach oraz o wszystkim tym co jest mi bliskie…
Prowadzi bloga: http://r-roksi.blogspot.com/