Pewne smaki nachodzą nas w raz z czasem. Truizmem jest fakt, że coraz częściej sięgamy po wiekowe przepisy naszych mam i babć. Nie tylko dlatego, że smaki wiążą się najczęściej z naszymi dziecięcymi wspomnieniami ale również ze względu na to, że domowe smakołyki nie zawierały konserwantów ani ulepszaczy. Smakołyki były najczęściej proste i naturalne. No chociażby taka pajda chleba ze smalcem…..
Marka Rolnik wprowadziła na rynek Smalec Doskonały. Smalec Doskonały Rolnik jest wytapiany ręcznie z tradycyjnej słoniny wieprzowej. Obecne w nim skwarki są produktem naturalnym, powstałym w czasie przyrządzania. Wyjatkowy smak produktu to sekret odpowiednio dobranych dodatków – cebulki, jabłka i przypraw. Wraz z chrupiącą skórką pajdy chleba i domowym ogórkiem kiszonym, smalec dopełni menu każdej biesiady, spotkania w gronie rodzinnym. A także imprez w śląskim i góralskim klimacie. Doskonale zasmakuje też na rajdach i wycieczkach za miasto w chłodne jesienne dni.
Nowy smalec pochodzi z ekskluzywnej linii produktów Rolnika sygnowanych hasłem doskonały i nazwiskiem Wojciecha Wincenta Wielądko (1749-1822), autora jednej z pierwszych ksiąg kucharskich w Polsce pt. „Kucharz doskonały”. „Smalec Doskonały” jest przygotowywany ręcznie wedle starej receptury, dzięki czemu zawdzięcza swojski, domowy smak i zapach. Produkt nie zawiera konserwantów i wzmacniaczy smaku.
Całości dopełnia opakowanie- elegancki słoiczek z matową zakrętką w kolorze lodów waniliowych. Na każdej zakrętce oczywiście obowiązkowo popiersie mistrza Wojciecha Wincenta Wielądko. Bon apetit!
Cena:
Smalec Doskonały Rolnik (180 gram): 6,90 zł
Produkt dostępny w handlu nowoczesnym jak i tradycyjnym na terenie całego kraju.