Rzadko kto nie lubi deserów. Wiemy jednak, że wszelkie słodkości z reguły zawierają cukier z buraków cukrowych, który nie jest do końca pożądany dla naszego organizmu.
Moda na zdrowe odżywianie i umiejętne dobieranie składników naszej codziennej diety spowodowała, że większość z nas z przyjemnością się jej poddało a tym samym wzrosła nasza świadomość co do sposobu zdrowego i mądrego odżywiania.
Ale co z deserami? Czy zdrowe odżywianie wyklucza przyjemność jaką nam dają ciasta, lody i muffinki?
Absolutnie nie! Obecnie mamy nieograniczony wręcz dostęp do różnych przepisów na zdrowe bezcukrowe łakocie, które swoją słodycz zawdzięczają naturalnym sokom owocowym. Słodkie – wcale nie musi oznaczać, że niezdrowe. Wręcz przeciwnie.
Coraz bardziej rozpoznawalną marką na naszym kulinarnym rynku stają się produkty francuskiej marki St.Dalfour.
Słodkim odkryciem jej jest Owocowa Rapsodia St.Dalfour, wytwarzana według tradycyjnej francuskiej receptury, mającej swój rodowód w dolinie Loary. Owocowa Rapsodia to 100% owoców, w ich naturalnej postaci. Słodycz nadaje jej naturalny, skoncentrowany sok owocowy zamiast tradycyjnego cukru.
Z 18 smaków St.Dalfour – od tradycyjnych (malina, wiśnia, truskawka..) po egzotyczne (imbir z pomarańczą, ananas z mango, kumquat) każdy wybierze coś dla siebie.
A więc? Dodawajmy Owocową Rapsodię do koktajli jogurtowych, musli, lodów i ciast.
Marka St.Dalfour funduje nam naprawdę słodki i zdrowy początek lata.