Słodki salceson

30 listopada 2010, dodał: ALINKA-A5
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • 1 szkl mleka
  • 1 szkl cukru
  • 1 kostka margaryny
  • 3 łyżki kakao
  • aromat rumowy Delecta
  • 3 łyżki żelatyny Delecta namoczonej w 1/2 szkl zimnej wody
  • 2 paczki pokruszonych herbatników
  • garść rodzynek
  • orzechy włoskie-do smaku jeżeli ktoś lubi.

Wykonanie:

zagotować mleko z margaryną, cukrem, aromatem i kakao. Chwilkę pogotować do całkowitego połączenia się składników. Następnie dodać namoczoną żelatynę, bakalie i herbatniki. Wszystko to wlać do plastikowej butelki po napoju 1 1/2 litrowym.

W butelce trzeba odciąć szyjkę aby swobodnie wlewać masę, gdy całość ostygnie a masa stężeje odcinamy plastik butelki i kroimy salceson

file1291122831



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz