Mini muffinki bananowe z migdałami i czekoladą
Mam możliwość zaprezentować Wam naprawdę świetną silikonową formę do pieczenia mini muffinek ze sklepu www.strefarzeczyulubionych.pl
Forma jest bardzo praktyczna i nie trzeba przede wszystkim jej natłuszczać. po upieczeniu po prostu muffinki wyskakują jak oparzone i są zgrabniuteńkie. Formę opłukałam tylko letnią wodą i była czysta, nie trzeba jej szorować itp, no jestem zachwycona!
Składniki:
– 2 banany
– szklanka mąki
– 2 jaja
– łyżka masła
– łyżka mielonych migdałów
– łyżeczka proszku do pieczenia
– 1/3 szklanki cukru pudru
– 1/3 szklanki mleka
Jaj ubić z masłem, dodać cukier, zmiażdżone banany, mleko, migdały i mąkę z proszkiem. Wszystko miksować na gładką masę. Formę wypełnić ciastem i piec w nagrzanym piekarniku około 30 minut. Ja babeczki polałam czekoladą i perełkami.
KolorowaPani – 36 lat – powiem szczerze: interesują mnie tylko dobre jakościowe a w szczególności naturalne kosmetyki. Lubię dzielić się swoimi spostrzeżeniami na blogu, ale uwaga: jestem szczera do bólu!!! (nick: dobrodziejka) Prowadzi bloga: http://kolorowapaniikosmetyki.blogspot.com/
Prowadzi bloga: http://kolorowapaniikosmetyki.blogspot.com/