Serek śniadaniowy Czarnocin – z krainy mlekiem płynącej

8 lipca 2019, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

W powodzi smaków, które możemy znaleźć na półce z nabiałem, zwykły serek kanapkowy może wydawać się nudny. Zwłaszcza dzieciom, jeżeli przyzwyczaimy je do sięgania po wszelkie smakowe nowości. Tymczasem naturalny smak delikatnego serka nie musi być nudny – można przecież dodać do niego, co dusza zapragnie. Stanie się zdrowszą i smaczniejszą alternatywą dla masła, ponieważ świetnie sprawdza się jako smarowidło do razowego chleba lub grzanek. Doskonale smakuje z wędliną oraz warzywami. Można go wykorzystywać także jako dip lub bazę do aromatycznego sosu do sałatek i gorących potraw. Wypróbujmy naturalny serek śniadaniowy z Czarnocina.

Serek śniadaniowy Czarnocin jest źródłem łatwo przyswajalnego białka, wapnia i całego zestawu niezbędnych nam do funkcjonowania witamin. Białko jest szczególnie ważnym składnikiem diety, ponieważ to przede wszystkim ono zaspokaja głód i jest budulcem mięśni. Nabiału nie powinno zatem zabraknąć w posiłku dla każdego, bez względu na wiek.

Do czego

Na kanapkę, do wyjadania bezpośrednio z opakowania.

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

Wartość energetyczna 143 kcal (595 kJ)

Tłuszcz: 9,1 g

W tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6,0 g

Węglowodany: 5,3 g

W tym cukry: 5,0 g

Białko: 9,9 g

Sól: 2,2 g

Opakowanie: pudełko 200 g (cena ok. 2,90 zł)