Ser do naleśników waniliowy Czarnocin – z krainy mlekiem płynącej
Naleśniki to potrawa doskonała – stwarzają pole do popisu dla każdej gospodyni. Można je jeść bez dodatków, ale w kwestii farszu możemy popuścić wodze fantazji, komponując wersje wytrawne, słodkie i pikantne. Również ci, którym natura poskąpiła talentów kulinarnych, mogą pokusić się o przygotowanie tradycyjnych naleśników z serem. Wystarczy tylko kupić najlepszy, gotowy ser do ich smarowania. Koniecznie taki, który ma w składzie prawdziwą wanilię, jak ten z Czarnocina.
Ser do naleśników waniliowy Czarnocin wyprodukowano na bazie świeżego, najwyższej jakości mleka i bakterii mlekowych. Ma niepowtarzalny smak, który zawdzięcza dodatkowi zmielonej prawdziwej laski wanilii, a nie z waniliny, jak w przypadku wielu innych produktów tego typu. Ser Czarnocin waniliowy świetnie smakuje z owocami lub w naleśnikach i na omletach. Oczywiście, sam w sobie także jest doskonałą, słodką przekąską.
Ser do naleśników waniliowy ma certyfikat bezglutenowości. Na opakowaniu znajdziemy licencjonowany znak Przekreślonego Kłosa. Używać go mogą jedynie ci producenci, którzy posiadają licencję Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej. Taki znak to gwarancja bezpieczeństwa dla osób, które muszą lub chcą spożywać produkty bez zawartości glutenu.
Część dochodu z każdego opakowania tego sera wędruje do łódzkiej Fundacji Gajusz opiekującej się dziećmi chorymi i opuszczonymi.
Do czego?
Na kanapkę, do wyjadania bezpośrednio z opakowania, do nadzienia ciasta, serników na zimno.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna 158 kcal (661 kJ)
Tłuszcz: 8,0 g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone: 5,4 g
Węglowodany: 12 g
W tym cukry: 11 g
Białko: 9,2 g
Błonnik: 0,6 g
Sól: 0,1 g
Opakowanie: pudełko 450 g (cena ok. 6,20 zł)
***
Milkpol S.A., sygnujący swoje produkty marką Czarnocin, od lat propaguje picie mleka wśród dzieci i młodzieży. Dlatego też uczestniczy w programie dopłat do spożycia mleka i przetworów mlecznych w placówkach oświatowych.
Produkty marki Czarnocin powstają dzięki naturalnym składnikom najwyższej jakości. Wykorzystują świeże mleko pochodzące z lokalnych gospodarstw. Są bogate w białko, wapń, witaminy i mikroelementy. W ich produkcji nie stosuje się konserwantów, chemicznych dodatków, syropu glukozowo-fruktozowego. Naszym celem jest zatrzymanie w gotowych produktach jak największej liczby cennych składników zawartych w naturalnym mleku. Fakt ten potwierdzają certyfikaty, które są gwarancją wysokiej jakości