Ryż o wszechstronnym zastosowaniu – Ryż Parboiled marki Britta

2 października 2012, dodał: KMC PR
Artykuł zewnętrzny

Ryż Parboiled marki Britta łączy w sobie wysoką jakość, smak, właściwości zdrowotne i szybkość przygotowania. Produkt można włączyć do menu na wiele sposobów. Ryż Parboiled znajduje zastosowanie w wytrawnych pieczeniach, gotowanych, smażonych potrawach mięsnych, warzywnych, rybnych, a także w słodkich deserach i przekąskach.

Ryż Parboiled marki Britta to preparowany termicznie ryż o lekko złocistych ziarenkach. Po ugotowaniu ma wyrazisty aromat, jest lekki, sypki i nigdy się klei. Można go przechowywać w lodówce, mrozić, a nawet odgrzewać w kuchence mikrofalowej bez utraty walorów odżywczych i smakowych. Doskonale sprawdzi się w daniu głównym, jako dodatek do zup, sałatek oraz baza do przystawek, przekąsek i deserów. Komponuje się z potrawami mięsnymi, warzywnymi i rybnymi. Już 16 minut wystarczy żeby jego ziarna były miękkie i gotowe do podania.

Ryż Parboiled marki Britta stanowi źródło dostarczających energii węglowodanów złożonych, błonnika pokarmowego oraz łatwo przyswajalnego białka roślinnego. Zawiera witaminy z grupy B oraz dostarcza składników mineralnych takich jak: wapń i żelazo.

Ryż Parboiled marki Britta nie zawiera sodu ani glutenu. Ponadto jest wysoko ceniony w dietetyce ze względu na bogactwo składników odżywczych, niską zawartość tłuszczów. Jest szczególnie zalecany małym dzieciom, osobom starszym, w diecie bezglutenowej, niskosodowej i niskotłuszczowej.