Ryż o wszechstronnym zastosowaniu – Ryż Parboiled marki Britta

2 października 2012, dodał: KMC PR
Artykuł zewnętrzny

Ryż Parboiled marki Britta łączy w sobie wysoką jakość, smak, właściwości zdrowotne i szybkość przygotowania. Produkt można włączyć do menu na wiele sposobów. Ryż Parboiled znajduje zastosowanie w wytrawnych pieczeniach, gotowanych, smażonych potrawach mięsnych, warzywnych, rybnych, a także w słodkich deserach i przekąskach.

Ryż Parboiled marki Britta to preparowany termicznie ryż o lekko złocistych ziarenkach. Po ugotowaniu ma wyrazisty aromat, jest lekki, sypki i nigdy się klei. Można go przechowywać w lodówce, mrozić, a nawet odgrzewać w kuchence mikrofalowej bez utraty walorów odżywczych i smakowych. Doskonale sprawdzi się w daniu głównym, jako dodatek do zup, sałatek oraz baza do przystawek, przekąsek i deserów. Komponuje się z potrawami mięsnymi, warzywnymi i rybnymi. Już 16 minut wystarczy żeby jego ziarna były miękkie i gotowe do podania.

Ryż Parboiled marki Britta stanowi źródło dostarczających energii węglowodanów złożonych, błonnika pokarmowego oraz łatwo przyswajalnego białka roślinnego. Zawiera witaminy z grupy B oraz dostarcza składników mineralnych takich jak: wapń i żelazo.

Ryż Parboiled marki Britta nie zawiera sodu ani glutenu. Ponadto jest wysoko ceniony w dietetyce ze względu na bogactwo składników odżywczych, niską zawartość tłuszczów. Jest szczególnie zalecany małym dzieciom, osobom starszym, w diecie bezglutenowej, niskosodowej i niskotłuszczowej.



FORUM - bieżące dyskusje

Szkodliwe składniki chipsów
Każde smażone danie czy przekąska zawiera akrylamid ....
Dziwne ogłoszenia
Lepsi są red pilianie co to uważają że kobiety to samo zło,...
Cienie pod oczami
Są dobre korektory w odcieniu zieleni, one świetnie maskują cienie....
Pomysł na ferie zimowe
Wisła i Polańczyk są najlepsze na feryjne wyjazdy.