Ryż marki Britta – 5 rodzajów | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Ryż marki Britta – 5 rodzajów

8 sierpnia 2012, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Ryż Biały
Ryż Biały marki Britta to 100% ryż długoziarnisty, pochodzący z czystych ekologicznie terenów Ameryki Południowej. Charakteryzuje się twardą strukturą, śnieżnobiałym kolorem, wyśmienitym smakiem i delikatnym aromatem. Ma wszechstronne zastosowanie. Można go dodawać nawet do ciast i deserów.

Ryż Parboiled
Ryż Gold Parboiled marki Britta to preparowany termicznie ryż charakteryzujący się delikatnym, złocistym kolorem. Po ugotowaniu jest sypki, puszysty i nigdy się nie skleja.
Polecany do pieczeni, smażonych i gotowanych ryb, potraw z warzyw, a także sałatek i deserów owocowych.

Ryż Brązowy
Ryż Brązowy marki Britta to pochodzący z Grecji ryż naturalny najwyższej jakości. Ma lekko orzechowy smak, w porównaniu z ryżem białym jest mniej słodki. Gotuje się go 35 min, a po ugotowaniu jest lekko kleisty. Produkt umożliwia przygotowanie zarówno tradycyjnych, jak i wyszukanych potraw. Idealnie komponuje się z potrawami warzywnymi, mięsnymi, rybnymi, sałatkami oraz daniami typu casserole.

Ryż Jaśminowy
Ryż Jaśminowy marki Britta to ryż o smukłych, śnieżnobiałych ziarnach. Cechuje go woń kwiatów jaśminu, która uwalnia się w trakcie gotowania. Po ugotowaniu jest lekki, sypki i nigdy się nie skleja. Dzięki wyjątkowemu aromatowi Ryż Jaśminowy doskonale współgra z wieloma potrawami. Ryż Jaśminowy marki Britta idealnie komponuje się z owocami morza, drobiem, dziczyzną i orzechami. Szczególnie polecany do dań kuchni tajskiej.

Ryż Dziki
Ryż Dziki marki Britta to lekki, sypki ryż o podłużnym czarno-brązowym ziarnie i wyczuwalnym orzechowym aromacie. Jego ziarna podczas gotowania zwiększają swoją objętość i pękają, ukazując jasne wnętrze. Ryż Dziki jest idealny do przystawek i wykwintnych dań głównych. Komponuje się z dziczyzną, drobiem, rybami, dzikim ptactwem i owocami morza. Wykorzystywany jest także do sałatek i egzotycznych potraw. Tworzy znakomite zestawienie z Ryżem Białym marki Britta.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

38 komentarzy do Ryż marki Britta – 5 rodzajów

  1. avatar przecinkowa pisze:

    Uwielbiam wszelkiego rodzaju ryże :) Odkąd przeszłam na dietę bezmięsną używam ich bardzo dużo więc chętnie przetestuję :)

    http://przecinkowa.blogspot.com/

  2. avatar alieneczka pisze:

    z blogiem kulinarnym dopiero zaczynam,
    chętnie bym przetestowała ryż, nie miałam go jeszcze
    http://kolorowoipachnacowkuchni.blogspot.com/

  3. avatar Nati1001 pisze:

    Z ogromną ochotą przetestuję te produkty jeszcze nigdy nie próbowałam nie próbowałam niczego z tej firmy i jestem Bardzo ciekawa :)

    A oto mój adres bloga : http://ocenaproduktow.blogspot.com/

    Pozdrawiam serdecznie

  4. avatar Magda111 pisze:

    Bardzo chętnie przetestuję ryż marki Britta:)
    http://smakowitedania.blogspot.com/

  5. avatar johanna007 pisze:

    O chętnie przetestuję. Już mam wizję sałatek, dań głównych i przystawek z tym ryżem :)
    http://bizneswoman-w-kuchni.blogspot.com

  6. avatar karolcia_zip pisze:

    Bardzo chętnie przetestuję ryże marki Britta a dania przyrządzone z ich wykorzystaniem zamieszczę na swoim blogu kulinarnym http://www.kuchniacaroline.pl

  7. Z checią przetestuję ryż Britta do mojej diety wegetariańskiej będzie idealny ;). W końcu coś co urozmaici moja dietę :))
    oto mój blog :
    http://testyirecenezje.blogspot.com/

    pozdrawiam ciepło

FORUM - bieżące dyskusje

Tabletka "po" od 15 roku życia
Dla mnie seks 15 latki jest czymś niepojętym, przeraża mnie to! ale teraz...
Błędy w komunikacji - 12 zdań, któr…
Będąc w związku trzeba wręcz należy rozmawiać. Nie tylko o problemach, bo te bardzo...
Podwyżka renty socjalnej
Uważam, że skutki podniesienia renty socjalnej będą korzystne społecznie. Grupa osób najbardziej w...
Złomowanie auta
Też tak myślę, że dzisiaj każdy patrzy gdzie kupić coś taniej tym bardziej...