Ryż jaśminowy Britta – opinia

1 września 2012,
dodał: Edyta
Artykuł zewnętrzny

file1346530467

Ryż jaśminowy marki Britta znany jest jako „tajski pachnący ryż”, z którego podczas gotowania uwalnia się kwiatowy aromat. Ziarna tej odmiany są długie i śnieżnobiałe jak kwiaty jaśminu. Po ugotowaniu jest puszysty.

Jego zastosowanie jest wszechstronne, od potraw kuchni azjatyckiej przez potrawy z owocami morza do dań z drobiem czy dziczyzną i orzechami nerkowca. Polecany również do deserów na bazie ryżu.

Jest lekkostrawny, więc osoby dbające o linię bez oporów mogą się nim zajadać. Podbija serca i podniebienia zarówno znawców kuchni tajskiej jak i tradycyjnej. Chętnie sięgają po niego miłośnicy potraw klasycznych, jak również dań wyszukanych. Warto wprowadzić ten aromatyczny produkt do swego menu.

Ja wykorzystałam ten ryż do potrawy z cielęciną i warzywami. Zestaw taki dał niesamowite wrażenie, zarówno smakowe jak i zapachowe.



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...