Ryż jaśminowy marki Britta znany jest jako „tajski pachnący ryż”, z którego podczas gotowania uwalnia się kwiatowy aromat. Ziarna tej odmiany są długie i śnieżnobiałe jak kwiaty jaśminu. Po ugotowaniu jest puszysty.
Jego zastosowanie jest wszechstronne, od potraw kuchni azjatyckiej przez potrawy z owocami morza do dań z drobiem czy dziczyzną i orzechami nerkowca. Polecany również do deserów na bazie ryżu.
Jest lekkostrawny, więc osoby dbające o linię bez oporów mogą się nim zajadać. Podbija serca i podniebienia zarówno znawców kuchni tajskiej jak i tradycyjnej. Chętnie sięgają po niego miłośnicy potraw klasycznych, jak również dań wyszukanych. Warto wprowadzić ten aromatyczny produkt do swego menu.
Ja wykorzystałam ten ryż do potrawy z cielęciną i warzywami. Zestaw taki dał niesamowite wrażenie, zarówno smakowe jak i zapachowe.