Ryż Dziki marki Britta – na specjalne okazje

1 sierpnia 2012, dodał: KMC PR
Artykuł zewnętrzny

Ryż Dziki to propozycja na okolicznościowe imprezy, która podkreśli uroczysty charakter ważnych chwil. Doskonale sprawdzi się podczas przyjęć, rodzinnych uroczystości czy romantycznych kolacji. Wysoką jakość produktu gwarantuje marka Britta.


Ryż Dziki marki Britta to lekki, sypki ryż o podłużnym czarno-brązowym ziarnie i wyczuwalnym orzechowym aromacie. Jego ziarna podczas gotowania zwiększają swoją objętość i pękają, ukazując jasne wnętrze. Nasiona Ryżu Dzikiego pochodzą z górnej części pióra wodnej trawy, występującej w Ameryce Północnej. Ręcznie zbierane, świeże ziarna zostały poddane suszeniu i prażeniu, a następnie pozbawione niejadalnych łusek.

Zastosowanie, smak oraz wygląd dodający potrawom elegancji, sprawiają, że Ryż Dziki jest nazywany kawiorem ryżu. Idealny do przystawek i wykwintnych dań głównych. Komponuje się z dziczyzną, drobiem, rybami, dzikim ptactwem i owocami morza. Wykorzystywany jest także do sałatek i egzotycznych potraw. Tworzy znakomite zestawienie z Ryżem Białym marki Britta.

Ryż Dziki od Britty jest naturalnym źródłem białka roślinnego. Ze względu na niską zawartość tłuszczu, jest ceniony przez osoby znajdujące się na diecie niskotłuszczowej. Ryż Dziki jako produkt bezglutenowy może być spożywany przez osoby chore na celiakię.

Ryż Dziki znany jest też pod nazwami ostruda wodna, owies wodny, zizania, ryż czarny, kanadyjski i indiański. Jego walory doceniali już w starożytności mieszkańcy Dalekiego Wschodu. Z kolei rdzenni Indianie po zbiorach Ryżu Dzikiego organizowali uczty z tassimanonną – rybą gotowaną z ostrudą i kukurydzą.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz