Rozgrzewające menu z Kaszą Jęczmienną Mazurską marki Halina

2 lutego 2015, dodał: KMC PR
Artykuł zewnętrzny

Kasza Jęczmienna Mazurska marki Halina produkowana z najwyższej jakości jęczmienia, charakteryzuje się naturalnym aromatem i delikatnym smakiem. W okresie zimowym jest pożywnym uzupełnieniem klasycznych polskich potraw serwowanych na gorąco.
Na chłodne dni marka Halina poleca Kaszę Jęczmienną Mazurską, która doskonale sprawdzi się jako pożywny składnik rozgrzewającego jadłospisu. Zimowe menu wzbogacą też aromatyczne przyprawy i warzywa. Do dań głównych warto dodać: cynamon, pieprz, paprykę, goździki, kardamon i tymianek oraz cebulę i czosnek, które działają jak naturalny antybiotyk.
Kasza jęczmienna znajdzie zastosowanie w rozgrzewających zupach: jarzynowej, rybnej, gulaszowej, a także tradycyjnym polskim krupniku. Będzie również pożywną bazą zapiekanek, faszerowanych kaszą warzyw, takich jak pomidor czy papryka, oraz gołąbków i pierogów. Kaszę jęczmienną możemy  podać też z mięsem, polaną gorącymi, ostrymi sosami: grzybowym, warzywnym czy mięsnym.
Kasza Jęczmienna Mazurska Halina to doskonały produkt dla wielbicieli dań kuchni staropolskiej. Jednak walory smakowe i wartości odżywcze kaszy jęczmiennej sprawiają, że cieszy się ona również coraz większym powodzeniem, wśród konsumentów preferujących zbilansowane, świadome żywienie.

 

Producent:       „Sawex Spółka  z ograniczoną odpowiedzialnością” Foods Sp.k.

Produkt:          Kasza Jęczmienna Mazurska Halina

Gramatura:      400 g

Cena det.:        ok. 2,50 zł

file1422873889



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.