Rosół

17 sierpnia 2012, dodał: Magda111
Artykuł zewnętrzny
  • składniki na 4 porcje

3 udka z kurczaka

3 marchewki

1   pietruszka

1 seler

1 cebula

2 ząbki czosnku

pół pora

ćwiartka kapusty włoskiej

natka pietruszki

sól  i  pieprz

makaron

  • przepis

Do  garnka  nalewamy ok 2 litry wody , dodajemy umyte udka i około 1,5 łyżki  soli . Warzywa obieramy i kroimy na kawałki. Cebule opiekamy nad ogniem  i  dodajemy do wywaru. Wszystko   gotujemy na  małym ogniu  ok  1,5  godziny  ( od czasu  do czasu  zdejmujemy  z  rosołu szumowiny). Podajemy na  talerzu z  makaronem i  pokrojoną  marchewką , doprawiamy pieprzem i dekorujemy  natką pietruszki.

  • warianty

do  rosołu można dodać  lubczyk

file1345220373



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz