Restauracja La Pampa SteakHouse Gdańsk – opinia | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Restauracja La Pampa SteakHouse Gdańsk – opinia

22 października 2013, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Share and Enjoy !

Shares

W ramach naszej kulinarnej akcji Blogerzy Smakują  mamy  przyjemność zaprezentować kolejną recenzję, tym razem udaliśmy się na pyszny stek i nie tylko do restauracji La Pampa SteakHouse w Gdańsku

 banersmak
Restauracja La Pampa SteakHouse

80-835 Gdańsk ul. Szeroka 32/35

www.lapampa.pl

Menu – TUTAJ

Portal Uroda i zdrowie zaprosił mnie do udziału w akcji Blogerzy smakują. Zgłosiłam się z do testowania restauracji La Pampa Steak House. Wcześniej już odkryłam już ten lokal w Gdańsku i wiedziałam, że idę na dobry obiad, który z przyjemnością zrecenzuję.
Restauracja mieści się na Gdańskiej Starówce. Tuż przed wejściem do lokalu można zaparkować samochód. To jeszcze ta strefa, w której można swobodnie poruszać się pojazdami.
Czarno – czerwona kolorystyka wnętrza lokalu przywodzi na myśl krwiste steki z argentyńskiej wołowiny przyrządzane na grillu opalanym czarnym węglem drzewnym. Wnętrze urządzone minimalistycznie, ale za razem elegancko i wygodnie.

Argentyński Ribeye Steak

Steak House, a więc mięso wołowe przyrządzone na grillu. Nie zawiedziemy się jakością mięsa i sposobem wykonania. Restauracja zatrudnia kucharzy, którzy potrafią przygotować steki w mistrzowski sposób, zgodnie z zamówieniem i upodobaniem klienta. Steki średnio wysmażone są rewelacyjne, właśnie takie jak można sobie wymarzyć, w środku lekko różowe, przekrojone uwalniają różowe soki, włożone do ust nie nadwyrężają uzębienia. Wołowina jest po prostu smaczna. Najbardziej smakował mi Argentyński Ribeye Steak o wyrazistym smaku. Smak grillowanej polędwicy jest zupełnie inny, delikatniejszy.

 

Polędwica Argentyńska

 

 

Można tu tez zjeść świetnie podaną wieprzowinę. Polędwica wieprzowa z sosem Calvados, pieczonymi jabłkami to aromatyczne danie. Sos i pieczone jabłka świetnie komponują się z grillowaną wieprzowiną, uszlachetniają jej smak.

 

Polędwica wieprzowa z sosem Calvados, pieczonymi jabłkami
i orzechami

Lubię  też większość serwowanych w tej restauracji dodatków do mięsa. Polecam ziemniak pieczony z masłem ziołowym i pieczone ziemniaczki wedges. Podane ze świeżą mieszanką sałat, mogą stanowić danie dla przypadkiem trafiącego tu wegetarianina.

Grillowane krewetki na Bukiecie z sałaty

Desery, no cóż…chociaż świeże i starannie przygotowane, są przeciętne w smaku i mocno ujmuje im uroku śmietana serwowana ze sprayu.

Świeża sałatka owocowa z lodami waniliowymi

Gruszka w szafranie obsypana migdałami

Na uwagę zasługuje sprawna obsługa kelnerska. Byłam już kilka razy gościem tej restauracji i nigdy nie czekałam długo na realizację zamówienia. Gdy trafiłam tu ostatnim razem, w restauracji, przy zestawionych stołach zasiadła dwudziestoosobowa grupa. Nie wydłużyło to jednak czasu oczekiwania na dania zamówione przez osoby przy innych stolikach. Grupa została obsłużona bardzo sprawnie. Gdy nadszedł ich czas, dwoje kelnerów sprawnie, w ciągu 2-3 minut przyniosło wszystkim oczekującym przy wspólnym stole zamówione dania. To był po prostu desant steków, o różnym, stosownie do zamówienia stopniu wysmażenia. Świetna organizacja pracy kuchni i współpraca całego zespołu kucharsko-kelnerskiego.

Jest mały feler w tym lokalu. Od dwóch lat, jak tam bywam, ciągle są problemy z wentylacją. Mocny zapach z grilla, a czasami też niestety dym są za bardzo odczuwalne na sali. Wnikają w ubranie i towarzyszą nam w drodze powrotnej do domu. Sprawę ratuje uchylenie drzwi restauracji. Redukuje to problem w dużym stopniu, ale bywa uciążliwe zimą, a w lecie zdarza się, że przez otwarte drzwi wleci do lokalu gołąb. Obsługa sprawnie usuwa intruza, ale nie dla wszystkich takie odwiedziny są atrakcją.
Podsumowanie

Z cała pewnością polecam Steak House La Pampa. Można tu zjeść świetnie przyrządzone mięso. Kto nie jest przekonany do spożywania krwistych steków, w tej restauracji może zmienić zdanie. Najlepszej jakości wołowina argentyńska i inne mięsa przygotowane przez znających się na rzeczy kucharzy nie mogą zostać nie docenione. Ceny tych wspaniałych steków nie są niskie, ale na prawdę warto czasami zapłacić za coś prawdziwego i smacznie podanego.

 

Testowała:

zapachchleba.blogspot.com

zobacz również:

  1. Akcja Blogerzy Smakują – przyłącz się!
  2. Baza Testerek i Blogerek
  3. Obecnie testowane restauracje – zgłoś się!
  4. Pozostałe recenzje blogerek

 

Share and Enjoy !

Shares


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Co na ściany do salonu?
Moim zdaniem sprawdzą się panele na ścianę. W nowoczesnych wnętrzach świetnie sprawdzą...
Najtrudniejsze kierunki studiów
Moim zdaniem to przyszły student powinien wiedzieć i decydować jakie są jego zainteresowania...
opadająca powieka
Jednym z naturalnych sposobów na zlikwidowanie problemu opadającej powieki są okłady na opadające powieki....
moda męska
Wiosna 2024 to świetny moment na powrót do stylu retro. Płaszcze męskie i cieplejsze...