Firma Van Pur wprowadziła na rynek nowy produkt – Razowy kwas chlebowy. To w 100% naturalny, bezalkoholowy napój gazowany, przygotowany na bazie zbóż z dodatkiem naturalnych soków owocowych. Razowy kwas chlebowy to propozycja dla całych rodzin, idealna alternatywa dla sztucznych napojów gazowanych.
Kwas chlebowy to tradycyjny, delikatnie i naturalnie gazowany napój, który na polskich ziemiach znany jest już od X wieku. Przez lata zapomniany, dziś powraca we współczesnej odsłonie.
Natura i tradycja
Razowy kwas chlebowy charakteryzuje się lekkim, ale wyczuwalnym posmakiem pieczonego chleba z nutą karmelową. To propozycja dla osób poszukujących produktów wyjątkowych w smaku, autentycznych, naturalnych, inspirowanych tradycją. Produkt nie zawiera żadnych konserwantów, sztucznych barwników i aromatów.
„Nasz produkt docenią szczególnie mamy, które dbają o zdrową dietę wszystkich domowników i uważnie wybierają produkty tylko najwyższej jakości. Po Razowy kwas chlebowy można bowiem sięgnąć, kiedy chce się ugasić pragnienie czymś gazowanym ale naturalnym. Ten napój to również idealna propozycja do posiłku, świetnie komponująca się z wszelkimi rodzajami potraw.” – mówi Anna Glina, Brand Manager, Van Pur Sp. z o.o. – „Mamy nadzieję, że Razowy kwas chlebowy stanie się motorem do zmiany niezdrowych przyzwyczajeń napojowych Polaków.”
Dla miłośników owoców – dwa nowe smaki
Razowy kwas chlebowy to rodzinny, doskonale orzeźwiający napój przeznaczony do swobodnej, codziennej konsumpcji. Z uwagi na swoje najważniejsze zalety, takie jak proste składniki, brak sztucznych dodatków, naturalny dwutlenek węgla, będzie najlepszym wyborem dla wszystkich kobiet, które kształtują schemat żywienia w swoim domu. Razowy kwas chlebowy, oprócz klasycznej wersji, oferuje dwa ciekawe warianty smakowe z dodatkiem naturalnych soków: śliwkowy i żurawinowy. Owocowe propozycje przypadną do gustu w szczególności najmłodszym konsumentom.
Razowy kwas chlebowy dostępny jest w specjalnie zaprojektowanych 0,5 i 1,5-litrowych butelkach PET, których znakiem rozpoznawczym jest wytłoczenie w kształcie kłosa, nawiązujące do zbożowego pochodzenia produktu.