Ratunek dla czosnku

26 marca 2010,
dodał: Joanna
Artykuł zewnętrzny

Na przedwiośniu główka czosnku zaczynają zazieleniać się (nawet jeśli trzymamy go w lodówce), a ząbki marnieją. Żeby uratować swoje zapasy- należy ząbki obrać, ciasno ułożyć w słoiczku, zalać olejem lub oliwą, szczelnie zamknąć i wstawić do lodówki albo do zimnej spiżarni lub do piwnicy. Dzięki temu sposobowi nie tylko przedłużymy żywotność wonnej potrawy – czosnku, ale również uzyskamy aromatyzowany olej, który doskonale się nadaje do winegretu lub smażenia mięska.

file1269594138



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
horoskopy, wróżby
A to jest ciekawe, że nawet osoby, które nie wierzą w horoskopy, z ciekawości...