Ratunek dla czosnku

26 marca 2010,
dodał: Joanna
Artykuł zewnętrzny

Na przedwiośniu główka czosnku zaczynają zazieleniać się (nawet jeśli trzymamy go w lodówce), a ząbki marnieją. Żeby uratować swoje zapasy- należy ząbki obrać, ciasno ułożyć w słoiczku, zalać olejem lub oliwą, szczelnie zamknąć i wstawić do lodówki albo do zimnej spiżarni lub do piwnicy. Dzięki temu sposobowi nie tylko przedłużymy żywotność wonnej potrawy – czosnku, ale również uzyskamy aromatyzowany olej, który doskonale się nadaje do winegretu lub smażenia mięska.

file1269594138



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...