Ratunek dla czosnku

26 marca 2010,
dodał: Joanna
Artykuł zewnętrzny

Na przedwiośniu główka czosnku zaczynają zazieleniać się (nawet jeśli trzymamy go w lodówce), a ząbki marnieją. Żeby uratować swoje zapasy- należy ząbki obrać, ciasno ułożyć w słoiczku, zalać olejem lub oliwą, szczelnie zamknąć i wstawić do lodówki albo do zimnej spiżarni lub do piwnicy. Dzięki temu sposobowi nie tylko przedłużymy żywotność wonnej potrawy – czosnku, ale również uzyskamy aromatyzowany olej, który doskonale się nadaje do winegretu lub smażenia mięska.

file1269594138



FORUM - bieżące dyskusje

Narkomania
Papierosy też każdy chce spróbować ale nie każdy się uzależnia , i alkohol tak samo
Karaoke na weselu
U mnie tradycyjnie były przyśpiewki, karaoke na weselu niestety ale nie mój klimat
Kosmetyczne kity
Podkład Better Perfect Eveline jak dla mnie tragedia. Ciężki, gęsty i wyglądam...
Kosmetyczne kity
Oj tak, zwłaszcza nie lubię takich tłustych peelingów, które trudno potem zmyć ze skóry...