Ratunek dla czosnku

26 marca 2010,
dodał: Joanna
Artykuł zewnętrzny

Na przedwiośniu główka czosnku zaczynają zazieleniać się (nawet jeśli trzymamy go w lodówce), a ząbki marnieją. Żeby uratować swoje zapasy- należy ząbki obrać, ciasno ułożyć w słoiczku, zalać olejem lub oliwą, szczelnie zamknąć i wstawić do lodówki albo do zimnej spiżarni lub do piwnicy. Dzięki temu sposobowi nie tylko przedłużymy żywotność wonnej potrawy – czosnku, ale również uzyskamy aromatyzowany olej, który doskonale się nadaje do winegretu lub smażenia mięska.

file1269594138



Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.