Quesadillas z Kaparami w zalewie octowej OLE!

22 listopada 2016, dodał: ACHA PR
Artykuł zewnętrzny

To tradycyjne meksykańskie danie jest doskonałym pomysłem na każdą okazję – rodzinny obiad, studencką imprezę lub szybką przekąskę. Niewiele jest posiłków, łatwych w przygotowaniu a zarazem – tak smacznych! W quesadillas najlepsze jest to, że możesz eksperymentować z nim do woli, dodając najróżniejsze warzywa… Na przykład garść Kaparów OLE!

1111

Składniki:

– duże mączne tortille,

– pierś z kurczaka,

– starty ser,

– Kapary w zalewie octowej OLE!,

– Suszone Pomidory w oleju z ziołami OLE!,

– pieczarki,

– czerwona cebula,

– sałata,

– olej z Suszonych Pomidorów w oleju z ziołami OLE!,

– sól i pieprz.

Na początek podgrzej patelnię z odrobiną oleju z Suszonych Pomidorów w oleju z ziołami OLE! i rozprowadź go na jej powierzchni. Smaż tortillę, obracając ją kilkukrotnie. Pomiędzy zamianą stron odczekaj przynajmniej 10 sekund. Twoja tortilla będzie gotowa, gdy zaczną pojawiać się na niej pęcherzyki powietrza. Następnie posyp ją startym serem, uważając przy tym by nie dostał się bezpośrednio na patelnię. Teraz pora na warzywa. Zmniejsz ogień i przykryj patelnię, aby ser mógł się roztopić. Możesz wykorzystać dowolne warzywa, ale na początek wypróbuj te wymienione w liście składników. Dodaj wcześniej ugotowane kawałki piersi z kurczaka, przez moment smaż quesadillas wraz z warzywami, a następnie zdejmij z patelni. Teraz możesz dodać Kapary OLE! – chłodniejsza temperatura doskonale wyróżni ich smak – oraz dodać kilka  kropli oleju z Suszonych Pomidorów w oleju z ziołami OLE!. Przed złożeniem quesadillas dodaj trochę soli i pieprzu do smaku. Quesadillas to element meksykańskiej tradycji – tak jak gościnność i dobra zabawa! Zaproś więc rodzinę i przyjaciół i podziel się tortillą, aby nabrała jeszcze lepszego smaku. OLE!

Kapary w zalewie octowej OLE!

Pojemność: 212 ml

Średnia cena: 5,99 zł

www.wole-ole.pl



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz