Ciasto kruche z maślaną nutą
Najnowsze ciasto XXL Dr. Oetkera może stanowić doskonałą bazę do wypieków z owocami (jabłecznik, placek ze śliwkami, ciasto z rabarbarem), serników, pleśniaka oraz wielu innych ciast i ciasteczek. Wystarczy dodać jaja i tłuszcz – składniki, które zawsze są w domu, by uzyskać pyszną podstawę wymarzonego ciasta. Propozycja Dr. Oetkera, jako jedyna na rynku ma prawdziwie domowy, maślany smak.
Na opakowaniu nowego produktu umieszczone zostały sprawdzone przepisy na różne okazje. Można też wykorzystać własne pomysły, których bazę stanowić będzie Ciasto kruche. Rozmiar ciasta XXL, które piecze się w formie 35×25 cm, zapewni poczęstunek całej rodzinie.
Ciasto kruche XXL dołączy do grupy ciast XXL Dr. Oetkera, do których zaliczamy: Piernik, Ciasto czekoladowe i Ciasto z płatkami czekolady. Wypieki te już od dawna są dostępne na rynku i zostały docenione przez konsumentów. Jesteśmy przekonani, że również Ciasto kruche, spotka się z pozytywnym odbiorem Klientów tym bardziej, że daje możliwość stworzenia wielu odmian ciast z jednej podstawy – mówi Lidia Jarocka, Product Manager odpowiedzialna za produkty z kategorii artykułów do pieczenia.
Produkt dostępny będzie w sprzedaży od października 2009.
Cena w sklepie: ok. 5,50 zł
Góralka – tradycyjne polskie ciasto karpatkowe wzbogacone delikatnym kremem
Wśród nowych propozycji Dr. Oetkera pojawiło się ciasto równie pyszne jak efektowne.
Tradycyjny wypiek, którego przygotowanie zajmowało naszym babciom wiele czasu, dziś przyrządza się łatwo i szybko. Wystarczy dodać tłuszcz, jaja i mleko, aby uzyskać znakomity efekt. Zaletą wypieku jest ciasto według sprawdzonej receptury Dr. Oetkera, które zawsze wspaniale wyrasta. Delikatny krem, którym przekłada się karpatkowe blaty, zachwyca kremową konsystencją i apetycznym aromatem. Góralka, nowa propozycja Dr. Oetkera, jest doskonała zarówno na co dzień jak i od święta.
Produkt dostępny będzie w sprzedaży od października 2009.
Cena w sklepie: ok. 5,50 zł