Wielkanoc to wyjątkowe święta, pełne wiosennej atmosfery, spotkań przy rodzinnym stole i szczególnych potraw, przygotowywanych według tradycyjnych receptur. Dzięki aromatycznym mieszankom przyprawowym Appetita z linii Gotujemy po polsku przyrządzenie świątecznych specjałów będzie proste, a efekty zachwycą domowników oraz gości.
Najważniejszym symbolem Wielkanocy jest jajko. Od wieków wiązało się z nim wiele zwyczajów, których przestrzeganie miało przynieść szczęście i dostatek. Dlatego jajka stanowią podstawę świątecznego śniadania. Przyprawa do potraw z jajek Appetita jest aromatyczną kompozycją ziół i przypraw, która urozmaici smak jaj faszerowanych, past i sałatek jajecznych.
W wielu regionach Polski świąteczne śniadanie rozpoczyna się od żurku lub barszczu białego. Aby zyskały głęboki smak i niepowtarzalny aromat wystarczy użyć dedykowanej im Przyprawy do żurku i barszczu białego Appetita. Idealnie skomponowana nada tym tradycyjnym zupom charakteru.
W Poniedziałek Wielkanocny w wielu polskich domach odbywa się uroczysty obiad. Najczęściej na świątecznym stole goszczą dania mięsne. W ich przygotowaniu i właściwym doprawieniu pomogą mieszanki z linii Gotujemy po polsku: Przyprawa do mięsa mielonego, Przyprawa do mięsa wieprzowego, Przyprawa do żeberek, Przyprawa do mięsa wołowego lub Przyprawa do kurczaka w trzech wariantach: klasyczna, pikantna i słodko-kwaśna. Tym, którzy nie jedzą mięsa Appetita proponuje aromatyczną Przyprawę do ryb, która nada tej potrawie ziołowej nuty i wydobędzie delikatny smak ryby. Na odwrocie opakowania każdej przyprawy z linii Gotujemy po polsku znajduje się przepis na tradycyjną potrawę.
Producent: Jutrzenka Colian
Produkty: Przyprawa do potraw z jajek (20g) cena ok. 1,30 zł
Przyprawa do żurku i barszczu białego (20 g) cena ok. 1,30 zł