Przetestowałam dziś „Przyprawę do ryb”’ Kamis z moją ulubioną rybą – mintajem.
Zwykle rybę doprawiam tylko solą oraz pieprzem i smażę w cieście naleśnikowym.
Rzadko używam tego typu przypraw, ale muszę przyznać, że bardzo posmakowała mi ryba z nią.
Niezwykle aromatyczna, już przy smażeniu poczułam specyficzny zapach nadmorskich smażalni ryb :)
Do niej najprostsza surówka z konserwowych ogórków, jabłka i odrobiny oliwy z oliwek.
Skład przyprawy:
Sól, czosnek, bazylia, gorczyca, imbir, cukier, tymianek, natka pietruszki, kwas: kwas cytrynowy; rozmaryn, cebula.
Przyprawa wystarczyła na 1 kg ryb.
Przyprawy otrzymałam od Kamis, dzięki współpracy z portalem Uroda i Zdrowie.
Dziękuję! :)
http://kolorowoipachnacowkuchni.blogspot.com/2013/01/mintaj-z-przyprawa-kamis-przyprawa-do.html
Testowała:
Agnieszka – blog założyłam niedawno, aby dzielić się moimi spostrzeżeniami na temat kosmetyków kolorowych, pielęgnacyjnych i perfum (bez których nie wyobrażam sobie życia. Nic tak nie poprawia mi humoru jak kilka kropel dobrych perfum, staranny makijaż i wypielęgnowana skóra. Na blogu staram się zamieszczać informacje, o których sama chciałabym się dowiedzieć przed zakupem danego produktu. Adres mojego bloga, na który bardzo zapraszam: kolorowoipachnaco.blogspot.com nick: alieneczka